ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καραλής: «Στόχος μας το κύπελλο»

Καραλής: «Στόχος μας το κύπελλο»
«Ελπίζω και εύχομαι η ευχάριστη έκπληξη του κυπέλλου να είμαστε εμείς» εκμυστηρεύτηκε ο Γιάννης Καραλής με δηλώσεις...

«Ελπίζω και εύχομαι η ευχάριστη έκπληξη του κυπέλλου να είμαστε εμείς» εκμυστηρεύτηκε ο Γιάννης Καραλής με δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3.

O επιθετικός του Ατρομήτου παραμένει καθηλωμένος μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας του Περιστερίου στη Ρόδο, λόγω της κακοκαιρίας, μία ημέρα μετά τον νικηφόρο αγώνα με τον Διαγόρα που έστειλε τον Ατρόμητο στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας ανέφερε πως έχει περάσει από το μυαλό όλων στο Περιστέρι από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο μέχρι και τη διοίκηση η σκέψη ότι μπορούν να φτάσουν στον τελικό και εύχεται να είναι η ομάδα του που θα σηκώσει το τρόπαιο.

«Ολοι το έχουμε σκεφτεί πως μπορούμε να πάμε τελικό. Από τους παίκτες μέχρι το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση της ομάδας. Από την στιγμή που αποκλείστηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να σηκώσουμε τα κύπελλο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν θα υπήρχε ομάδα που δεν θα χαιρόταν να είναι στους «4» του κυπέλλου και να λείπουν οι «μεγάλες δυνάμεις» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Είναι μια χρονιά – έκπληξη πιστεύω για τον θεσμό του κυπέλλου και εύχομαι και ελπίζω αυτή η έκπληξη να είμαστε εμείς», είπε.

Ο Γιάννης Καραλής αναφέρθηκε ακόμα στον αγώνα με τον Διαγόρα, αλλά και την επικείμενη αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Βόλου που, πλέον, θα έχει χαρακτήρα «πρόβας τζενεράλε» εν όψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων στα ημιτελικά του κυπέλλου.

«Όταν παίζεις με μια ομάδα Β΄ Εθνικής δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Δεν μπορείς να είσαι χαλαρός, ειδικά όταν παίζεις για να προκριθείς στον ημιτελικό του κυπέλλου. Αλλά ευτυχώς δεν συναντήσαμε καμία δυσκολία. Τώρα παίζουμε στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή που θα τον αντιμετωπίσουμε και στην αναμέτρηση στο κύπελλο. Δύσκολο παιχνίδι. Εμείς θα παραταχθούμε όπως έχουμε συνηθίσει, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και πιστεύω ότι με μια καλή εμφάνιση θα προχωρήσουμε».

Σε ερώτηση για τις διαφορές που έχει η ομάδα του με αυτή του Ολυμπιακού Βόλου ο Γιάννης Καραλής τόνισε ότι οι δύο ομάδες έχουν περισσότερες ομοιότητες απ’ ό,τι διαφορές και πως στις μεταξύ τους αναμετρήσεις το πάθος θα ξεχειλίζει.

«Πιστεύω ότι περισσότερες είναι οι ομοιότητές μας με τον Ολυμπιακό Βόλου παρά οι διαφορές μας. Εχουμε το ίδιο στιλ παιχνιδιού. Απλά επειδή ζω την ομάδα μου από κοντά και μπορώ να μιλήσω κυρίως γι’ αυτήν, πιστεύω ότι έχουμε περισσότερο πάθος. Στη δύναμη θα πάει ούτως ή άλλως το ματς, το πάθος θα ξεχειλίζει, θα είναι ένα ντέρμπι, δεν μπορώ να πω πού θα κριθεί».

Ο παίκτης του Ατρομήτου αναφέρθηκε στην πορεία και τους στόχους της ομάδας του στο πρωτάθλημα, αλλά επισήμανε ότι έτσι όπως ήρθαν φέτος τα πράγματα το κύπελλο έγινε περισσότερο σημαντικός στόχος απ’ ό,τι είναι ένα καλό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε καλή θέση στο πρωτάθλημα, είμαστε στην 6η θέση και με λίγη τύχη και καλά αποτελέσματα μπορούμε να πλασαριστούμε ακόμα πιο ψηλά. Πιστεύω όμως ότι όπως ήρθαν τα πράγματα πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι πια το κύπελλο».

Εχρισε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τον Ολυμπιακό, είπε πως η πρόκριση του ΠΑΟΚ είχε κριθεί από τον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη, ενώ χαρακτήρισε αγώνα «γκραν γκινιόλ» τον αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκού.

«Σαφώς ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα για την κορυφή και προσωπικά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά. Η πρόκριση είχε κριθεί από τον πρώτο ημιτελικό στο Καραϊσκάκη, δεν κρίθηκε στην Τούμπα, όμως ο ΠΑΟΚ την ήθελε περισσότερο και την πήρε δίκαια. Ο άλλος αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό ήταν αγώνας γκραν γκινιόλ, σίγουρα κανείς δεν ήθελε να βρίσκεται στη θέση των παικτών του Παναθηναϊκού, αλλά τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο, η ζωή συνεχίζεται».

Τέλος, ευχήθηκε σε περίπτωση που ο Ατρόμητος προκριθεί στον τελικό του θεσμού να έχει αντίπαλο τον ΠΑΟΚ γιατί καθώς ο τελικός διεξάγεται στο ΟΑΚΑ θα παίζουν και οι δύο ομάδες σε ουδέτερη έδρα κάτι που δεν θα ισχύει αν προκριθεί η ΑΕΚ.

«Στον τελικό ανεξαρτήτως αντιπάλου, όταν πας εκεί, πηγαίνεις για να κατακτήσεις το κύπελλο. Προσωπικά θα ήθελα τον ΠΑΟΚ γιατί ο τελικός γίνεται στο ΟΑΚΑ και είναι καλύτερα να παίξουν δύο ομάδες σε ουδέτερο γήπεδο, αφού αν προκριθεί η ΑΕΚ θα παίξει στην έδρα της», είπε.