ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάντος: «Σημαντικός ο Καραγκούνης»

Σάντος: «Σημαντικός ο Καραγκούνης»
Το σημαντικό ρόλο του Γιώργου Καραγκούνη στην Εθνική ομάδα επισήμανε ο Φερνάντο Σάντος θέλοντας να υπεραμυνθεί των επιλογών του...

Το σημαντικό ρόλο του Γιώργου Καραγκούνη στην Εθνική ομάδα επισήμανε ο Φερνάντο Σάντος θέλοντας να υπεραμυνθεί των επιλογών του.

Παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της Εθνικής δεν έχει συχνή αγωνιστική παρουσία στον Παναθηναϊκό, αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αφού… «η παρουσία του αρχηγού είναι σημαντική στο μεταβατικό στάδιο που βρισκόμαστε».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για το φιλικό της Τετάρτης (9/2) με αντίπαλο τον Καναδά στο νέο γήπεδο της Λάρισας.
Η αποστολή της ομάδας: Σηφάκης, Χαλκιάς, Βύντρα, Τοροσίδης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Σιόβας, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μάκος, Καφές, Νίνης, Κονέ, Γεωργιάδης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου.

-Εχετε πει ότι θα καλούνται παίκτες με παιχνίδια στα πόδια τους. Καραγκούνης και Παπασταθόπουλος δεν έχουν αλλά τους καλέσατε...
«Είναι βασική προϋπόθεση ο παίκτης να έχει αγωνιστικό ρυθμό. Είναι ξεχωριστή περίπτωση ο Καραγκούνης δεν έχει παίξει πολλά παιχνίδια και το σκέφτηκα πολύ πριν αποφασίσω την κλήση του. Ωστόσο θεωρώ επειδή μιλάμε για περίοδο μετάβασης η παρουσία του αρχηγού είναι σημαντική διότι μπορεί να βοηθήσει στο κλίμα. Είναι μία παρουσία σημαντική που βοηθάει σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή αυτό θεώρησα ότι ήταν σημαντικότερο και έτσι αντισταθμίστηκε με τη μικρή του παρουσία στην ομάδα του. Οσον αφορά τον Παπασταθόπουλο ήταν δύσκολο μέχρι και πριν από 2- 3 εβδομάδες, αλλά έπαιξε δύο ματς και έτσι κλήθηκε. Αν μέχρι το Μάρτιο δεν έχει αγωνιστική συνέχεια δεν θα κληθεί».

-Βλέπετε αρκετούς νέους παίκτες. Εχετε κάποιους καινούριους για να κληθούν;
«Σίγουρα υπάρχει μία γκάμα παικτών που θα μπορούσαν να βρισκόντουσαν μαζί μας. Μανωλάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Φορτούνης, αλλά θεώρησα ότι επειδή δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα παίξουν, τους άφησα στην Ελπίδων ώστε να αγωνιστούν σίγουρα. Ισχύει το και για τερματοφύλακες. Δεν μπορούσα να πάρω τρεις. Είναι κοντά στην πόρτα οι Τζόρβας και Κωνσταντόπουλος. Στο προηγούμενο έπαιξαν οι δύο τελευταίοι τώρα έκρινα ότι πρέπει να παίξουν οι άλλοι δύο».

-Για την κλήση του Φωτάκη;
Τόσο ο Φωτάκης όσο και ο Τζιόλης αν ήταν υγιείς θα τους έπαιρνα.

-Το ματς με τον Καναδά αποτελεί πρόβα τζενεράλε για το επίσημο με τη Μάλτα;
Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι μία συνέχεια καλών εμφανίσεων και πρόοδο της ομάδας. Θα κάνω δοκιμές στο κέντρο άμυνας και ο Μόρας θα ξεκινήσει από την αρχή. Φιλοσοφία δεν αλλάζει και θέλουμε να δούμε την εξέλιξη της ομάδας

-Για την περίπτωση του Τάτου, τι έχετε να πείτε;
Κάθε αγωνιστική βλέπουμε 4-5 ματς και θεωρώ ότι έχουμε μάτια ανοιχτά για ότι γίνεται. Ονόματα, ηλικίες και ομάδες δεν παίζουν ρόλο. Αν μπορεί ο παίκτης να ανταποκριθεί στο ρόλο που θέλω τότε τον καλώ. Από την άλλη μιλάμε και για ομάδα και έτσι δεν μπορείς να φέρεις όσους παίκτες θέλεις σε κάποια θέση. Καλείς δύο σε κάθε θέση. Υπάρχουν 8 αμυντικοί, 6 μέσοι και 6 επιθετικοί. Για παράδειγμα τώρα έμεινε εκτός ο Χριστοδουλόπουλος και θα είναι μαζί μας το Μάρτιο. Οι επιλογές έχουν ρόλο με την ισορροπία.

-Οι διεθνείς δεν μαζεύονται συχνά. Τι ρόλο παίζε στην ομάδα;
Είναι ένα ζήτημα ότι δεν υπάρχει καθημερινή επαφή. Είχαμε τρεις μήνες να βρεθούμε και γι’ αυτό θεωρώ σημαντική παρουσία ορισμένων παικτών για να μεταφέρουν το… πνεύμα της Εθνικής.