ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O Κομπότης στο… εδώλιο

O Κομπότης στο… εδώλιο
Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία του τερματοφύλακα, Χρήστου Πουρή. Μετά από 5 μήνες (!) η ....

Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία του τερματοφύλακα, Χρήστου Πουρή.
Μετά από 5 μήνες (!) η πειθαρχική επιτροπή της Football League κάλεσε τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη ως κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία του τερματοφύλακα των Τρικάλων, Χρήστου Πουρή. Αντίθετα προκαλεί πολλά ερωτηματικά η μη κλήση της ομάδας της ΠΑΕ Λεβαδειακός, παρά τη σαφή πειθαρχική δίωξη που είχε ασκήσει εναντίον της ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Αν καλούνταν μάλιστα η ΠΑΕ, θα κινδύνευε με υποβιβασμό…
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος είχε ασκήσει από την προηγούμενη εβδομάδα πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Λεβαδειακού για δωροδοκία και σε βάρος του προέδρου της, Γιάννη Κομπότη για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία.

Η υπόθεση αφορά τον αγώνα Τρίκαλα-Λεβαδειακός τον περασμένο Σεπτέμβρη, τότε που ο τερματοφύλακας των Τρικαλινών, Χρήστος Πουρής είχε καταγγείλει στην αστυνομία πως ένας παλιός του γνωστός, κάτοικος Λιβαδειάς, του προσέφερε 30.000 ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση στο εν λόγω παιχνίδι. Για την υπόθεση είχε σχηματιστεί δικογραφία από την ασφάλεια Τρικάλων, ενώ η τοπική Εισαγγελία είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Τώρα, μετά την πειθαρχική δίωξη, την περασμένη εβδομάδα, από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, συμβαίνει το εξής περίεργο: ενώ ο πρόεδρος της ομάδας κλήθηκε κανονικά σε απολογία, δεν συνέβη το ίδιο και για την ΠΑΕ Λεβαδειακός. Η οποία αν καταδικαζόταν, η προβλεπόμενη ποινή θα ήταν υποβιβασμός και 300.000 ευρώ πρόστιμο! Κατηγορούμενος, επί του παρόντος, είναι μόνο ο Γιάννης Κομπότης, ο οποίος απειλείται με ποινές που ξεκινούν από 20.000(!) ευρώ πρόστιμο και φτάνουν στην εφ όρου ζωής απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.