ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγώ είμαι με τη...βόμβα

Εγώ είμαι με τη...βόμβα
Μετά από πολύ σκέψη, αποφάνθηκα πως εγώ είμαι με τη...βόμβα....

Μετά από πολύ σκέψη, αποφάνθηκα πως εγώ είμαι με τη...βόμβα. Μια ποδοσφαιρική “βόμβα”, που θα εξαφανίσει τις δύο ομάδες και θα επιτρέψει στην ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα

Κουβέντα για το ντέρμπι, λοιπόν. Των...απαταιώνιων που έλεγαν και κάποτε στα Φιλαδέλφεια. Τότε αντιμετώπιζαν σκωπτικά τη κατάσταση. Τότε δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από κανέναν και ούτε θα διανοούνταν πως υπάρχει περίπτωση να βρεθεί “κιτρινόμαυρο” στέλεχος που να πει, πως η ΑΕΚ υστερεί έναντι των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Αλλά, ας συζητήσουμε για τα φρέσκα κουλούρια. Μετά από πολύ σκέψη, αποφάνθηκα πως εγώ είμαι με τη...βόμβα. Μια ποδοσφαιρική “βόμβα”, που θα εξαφανίσει τις δύο ομάδες και θα επιτρέψει στην ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα. Με την εικόνα που έχει η ομάδα του Χιμένεθ, μου φαίνεται πως μόνο αυτός είναι ο τρόπος για να κατακτηθεί η κούπα. Οπότε, αναζητείται η...βόμβα και ο “κασκαντέρ” που θα τη πάει ως το Φάληρο.

Αφού σοβαρή κουβέντα δεν γίνεται από τους καθ' ύλην αρμόδιους, ας τη κάνουμε εμείς. Ας αφήσουμε να ασχολούνται με το μήκος της φούστας, αν τα έδειξε ή αν θα τα δει και διάφορες άλλες ομορφιές του αθλήματος. Ας μιλήσουμε λίγο για ποδόσφαιρο, που ελπίζουμε να παιχθεί το Σάββατο και να μην είναι απλά αφορμή για νέα καφροσύνες. Η άποψη μου είναι πως οι δύο ομάδες έχουν τα στοιχεία για να παίξουν ποδόσφαιρου επιπέδου.

Η μεγάλη δύναμη της ομάδας του Βαλβέρδε λέγεται Ιμπαγάσα. Οι περισσότεροι έχουν τρελαθεί με τα γκολ του Φουστέρ, με τις κινήσεις του Μιραλάς και τα ακροβατικά του Τζιμπούρ (ακόμα ήρεμη είναι αυτή η ψυχή). Για εμένα όμως, ο παίκτης που κάνει τη διαφορά με τη ποιότητα και τις κινήσεις του μέσα στο παιχνίδι είναι ο Αργεντινός. Σπάνια ποιότητα, μοναδικές εμπνεύσεις, εγκέφαλος. Κάνει παιχνίδι και ξεχωρίζει με το τρόπο του.

Ο ΠΑΟ μπορεί να κοντράρει. Οι περισσότεροι φαντάζομαι πως θα περιμένετε από τον Σισέ να πάρει το παιχνίδι πάνω του. Αναμφίβολα η προσωπικότητα του Γάλλου είναι σημαντική. Παρακολουθώντας τον ΠΑΟ του Φερέιρα σε δύο συνεχόμενα ματς πάντως, εκτιμώ πως ο παίκτης κλειδί θα είναι ο Νίνης. Θεωρώ πως θα είναι λάθος αν τον χαραμίσει στα άκρα και θα πρέπει να τον έχει στο κέντρο. Να κάνει παιχνίδι, να οργανώνει την ομάδα, να τροφοδοτεί τον Σισέ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, νομίζω πως μπορεί να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Είναι προφανές πως το μεγαλύτερο κίνητρο βρίσκεται στη πράσινη πλευρά. Οσο κι αν προσπαθεί ο Βαλβέρδε, δεν είναι εύκολο να αφήσουν εκτός οι παίκτες του, τη λογική του +7. Ωστόσο, νομίζω πως έχει πιο ποιοτική ομάδα και μπορεί να πετύχει γκολ στην αδύναμη άμυνα του ΠΑΟ. Οσο για τον τελικό νικητή; Μάλλον θα πόνταρα στο...κίτρινο.

Σταύρος Καζαντζόγλου