ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλειδί το «πράσινο» κέντρο

Κλειδί το «πράσινο» κέντρο
Αν δεν προκύψει κάποιο «απρόοπτο», όπως για παράδειγμα να σημειώσει αυτογκόλ ο Σαριέγκι ή ο Τοροσίδης...

Αν δεν προκύψει κάποιο «απρόοπτο», όπως για παράδειγμα να σημειώσει αυτογκόλ ο Σαριέγκι ή ο Τοροσίδης ή να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο σουτ και το ντέρμπι των “αιωνίων” κυλήσει φυσιολογικά, μεγάλο ρόλο στην έκβασή του θα παίξει η μάχη του κέντρου.

Και κυρίως, το πώς θα ανταποκριθεί εκεί ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα θυσιάσει τις αμυντικές λύσεις που μπορεί να του δώσει ο Σιμάο και ως παρτενέρ των Ζιλμπέρτο και Κατσουράνη θα χρησιμοποιήσει τον Καραγκούνη.
Αυτομάτως, οι πράσινοι γίνονται πιο απειλητικοί από τον άξονα και έχουν έναν επιπλέον παίκτη να τροφοδοτήσει τους ακραίους Λέτο και Γκοβού όπως επίσης και τον Σισέ. Από την άλλη, όμως, χάνουν σε αμυντικά τρεξίματα και πρέσινγκ.
Το θέμα λοιπόν είναι τι θα υπερισχύσει στη ζυγαριά “περισσότερες λύσεις στην ανάπτυξη” και “μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα”. Κι αυτό διότι αν ο Παναθηναϊκός (που λογικά θα περιμένει και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα) δεν αναχαιτίσει πολλές ερυθρόλευκες επιθέσεις εν τη γενέσει τους και επιτρέψει στον Ολυμπιακό να του δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην άμυνα, δύσκολα θα γλιτώσει το γκολ, δεδομένου ότι πολλοί παίκτες του αντιπάλου έχουν την ευχέρεια να πατούν περιοχή.
Σημαντικό για την εξέλιξη του ματς θα είναι επίσης και το ποιος (αν αυτό συμβεί) θα προηγηθεί. Γιατί σε τέτοιου είδους ντέρμπι, σπάνια βλέπεις ανατροπές και σίγουρα το πρώτο ματς των δύο ομάδων αποτελεί εξαίρεση στον γενικό κανόνα.
Και κάτι τελευταίο. Το ντέρμπι του Καραϊσκάκης δεν θα είναι μόνο ντέρμπι προσωπικοτήτων, αλλά και προπονητών. Κι αν τον Βαλβέρδε τον γνωρίζουμε αρκετά καλά, για τον Φερέιρα το συγκεκριμένο ματς αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να φανερώσει τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν τη νέα περίοδο. Και βέβαια, να δυναμώσει τη θέση του, σε περίπτωση νίκης, ώστε ανεξάρτητα από την κατάληξη του πρωταθλήματος, να ξεκινήσει με άλλες προϋποθέσεις την επόμενη σεζόν έχοντας κερδίσει πόντους και εμπιστοσύνη στις συνειδήσεις διοίκησης και κόσμου.