ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ.Βασιλακόπουλος: «Δεν υποχωρούμε στην αλητεία»

Γ.Βασιλακόπουλος: «Δεν υποχωρούμε στην αλητεία»
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής...

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής του τελικού και υπογράμμισε ότι η ομοσπονδία δεν θα υποχωρήσει στην αλητεία.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό «Σέντρα 103,3» ο ισχυρός άντρας του ελληνικού μπάσκετ μίλησε:

Για την πιθανότητα αναβολής του τελικού μπάσκετ:

«Πάμε να γίνει ο αγώνας. Δεν υποχωρούμε στην αλητεία. Έχει προγραμματιστεί στις 6 Μαρτίου και έτσι πρέπει να γίνει. Βρίσκομαι ήδη σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, θα γίνει μια πρώτη σύσκεψη το απόγευμα για να δούμε τι πρέπει να γίνει, να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας. Φυσικά είναι δυσάρεστα τα όσα συμβαίνουν και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα αλλά θα γίνει ότι πρέπει για να τα αντιμετωπίσουμε.

Για τις σκέψεις να μεταφερθεί ο τελικός σε άλλο γήπεδο:

«Δεν ξέρω ποιος διακινεί αυτές τις ανοησίες. Ήρθα σε επαφές με τους υπεύθυνους φορείς για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να διοργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο ο τελικός. Δεν υποχωρούμε στην αθλιότητα και την αλητεία και αυτό είναι και πρέπει να είναι το μήνυμα. Ο τελικός θα γίνει 6 Μαρτίου στο Ελληνικό».

Για την περσινή ιδέα να παρακολουθήσουν τον τελικό μόνο παιδιά:

«Δεν θα ήμουν αρνητικός αν είναι σίγουρο ότι μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους. Αν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι ταραχοποιοί δεν θα παρεισφρήσουν ανάμεσα τους» .

Για τα όσα συμβαίνουν και το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν:

«Μεγάλη συμμετοχή στα όσα συμβαίνουν έχουμε και εμείς οι διοικητικοί παράγοντες που εκθέτουμε με τις πράξεις και τις παραλήψεις μας την αθλιότητα. Νομικίστικες προσεγγίσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ανάμεσα στις ΚΑΕ και τους συνδέσμους της αθλιότητας .Οι ανώνυμες εταιρείες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπαχθούν άμεσα στο υπουργείο εμπορίου. Μόνο με τέτοιες παρεμβάσεις ,ριζικές θα λυθεί το πρόβλημα. Το θέμα είναι αν υπάρχει η βούληση και η γνώση για να προχωρήσουμε σε αυτές. Κρινόμαστε όλοι και πιστεύω να κριθούμε θετικά».