ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιστή στις παραδόσεις η Γιουνάιτεντ

Πιστή στις παραδόσεις η Γιουνάιτεντ
Την 13η της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στην Γουίκγαν πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση ήταν η Γουίγκαν στο «DW» όπου φιλοξενούσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος δεν ήταν μόνο για το μέγεθος της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά και από το γεγονός ότι στα προηγούμενα 12 παιχνίδια των δύο ομάδων οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν πάρει μόνο νίκες, χωρίς να έχουν παραχωρήσει ούτε μία ισοπαλία.

Η παράδοση αυτή δεν «έσπασε» με την Γιουνάιτεντ να φτάνει και πάλι την διαφορά από την Άρσεναλ στους τέσσερις βαθμούς, καθώς πήρε μία πολύ εύκολη νίκη με 4-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ερνάντεζ που πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα (17’, 74’), με τους Ρούνεϊ (84’) και Φάμπιο Ντα Σίλβα (87’) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Εντυπωσιακή ήταν η Γουλβς η οποία στην μάχη παραμονής με την Μπλάκπουλ επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-0. Έτσι ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο Τζάρβις μόλις στο 2’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «λύκους», ενώ όλα κρίθηκαν στο 43’ όταν ο Κάμπελ αποβλήθηκε για τα «μανταρίνια». Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι πέτυχε ακόμα τρία τέρματα με τον Ο’ Χάρα (54΄) και τον Έμπανς Μπλέικ (78’, 90’).

Η Έβερτον συνέχισε την πολύ καλή της παράδοση απέναντι στην Σαντέρλαντ και πήρε ακόμα μία νίκη, αυτή την φορά με 2-0 και εδραιώθηκε στην μέση της βαθμολογίας. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζερμέν Μπέκφροντ ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα των «εφοπλιστών» (8’, 39’).

Σε… πελάτισσά της έχει καταντήσει την Μπλάκμπερν φέτος η Άστον Βίλα, καθώς την έχει νικήσει και για τις τρεις διοργανώσεις. Για το πρωτάθλημα επικράτησε με 4-1 και έδειξε ότι της έχει πάρει τον αέρα. Ο Άσλεϊ Γιάνγκ άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 49’, με τον Χάνλεϊ να κάνει το 2-0 με αυτογκόλ στο 62΄. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντάουνινγκ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Κάλινιτς να μειώνει στο 81’ για τα «ρόδα» σε 3-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε και πάλι από τον Γιάνγκ στο 82’. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, καθώς στις καθυστερήσεις ο Νέλσεν αποβλήθηκε.

Τέλος στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» η Νιούκαστλ παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Μπόλτον με τις δύο ομάδες να παραμένουν στην μέση της βαθμολογίας. Ο Νόλαν στο 13’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με τον Στάριτζ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 38’. Οι «καρακάξες» μένουν ικανοποιημένες από τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς από το 54΄αγωνιζόντουσαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τέιλορ.