ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Πιλάβιος ρίχνει «καρφάκι» στην Σούπερ Λίγκα

Ο Πιλάβιος ρίχνει «καρφάκι» στην Σούπερ Λίγκα
Τις αποφάσεις της ΕΠΟ για αυστηροποίηση ορισμένων άρθρων του Πειθαρχικού Κώδικα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής...

Τις αποφάσεις της ΕΠΟ για αυστηροποίηση ορισμένων άρθρων του Πειθαρχικού Κώδικα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Σοφοκλής Πιλάβιος.
Εξερχόμενος από το σημερινό ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο κ. Πιλάβιος τόνισε πως η ΕΠΟ πήρε ορισμένες αποφάσεις που έχουν στόχο την καταπολέμηση της βίας, όπως η αυστηροποίηση των ποινών, η συνεργασία με την Πολιτεία, η συνδρομή της ΟΥΕΦΑ, αλλά και η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος πέντε διαιτητών στους αγώνες του κυπέλλου Ελλάδος, ενώ ζήτησε από την Σούπερ Λίγκα να επανεξετάσει τον τρόπο λειτουργίας της.

«Σήμερα συνήλθε το ΔΣ της ΕΠΟ για τα θέματα όχι μόνο της Κυριακής που πέρασε αλλά και όλο το φαινόμενο της βίας που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Και πήρε ορισμένες αποφάσεις. Οι πρώτες αποφάσεις είναι ότι ενδεχομένως ορισμένα άρθρα του ΠΚ να αυστηροποιηθούν. Να απαγορεύσουμε τα βεγγαλικά και τις κροτίδες μια για πάντα. Θέλουμε τη συνδρομή της Πολιτείας, θα συνεργαστούμε μαζί της και για το αθλητικό νομοσχέδιο, για το θέμα του στοιχήματος και των αθλητικών παιχνιδιών. Θα συζητήσουμε να χρησιμοποιήσουμε πιλοτικά του χρόνου το θεσμό των 5 διαιτητών στο δικό μας θεσμό, τον θεσμό του κυπέλλου. Αποφασίσαμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε από την ΟΥΕΦΑ και φυσικά είπαμε στην Σούπερ Λίγκα ότι θα πρέπει να επανεξετάσει το πώς λειτουργεί».

Είπε ακόμα πως πρότεινε την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας και την εξασφάλιση του ενιαίου των κρίσεων, ακόμα κι αν γι’ αυτό χρειαστεί να καταργηθούν πειθαρχικές επιτροπές.
«Σας είπα αρκετά πράγματα, κάτι άλλο που ξέχασα και είναι πολύ σημαντικό, είναι η πρότασή μου να κωδικοποιηθεί όλη η αθλητική νομοθεσία για να γίνει όλο αυτό απλό και κατανοητό. Να υπάρχουν υπερκαλύψεις ποινών και διατάξεων και να διασφαλίσουμε το ενιαίο των κρίσεων. Αν αυτό απαιτεί κατάργηση κάποιων πειθαρχικών επιτροπών, θα το κάνουμε κι αυτό».

Σε ερώτηση για το αν κάποιος ρίχνει λάδι στη φωτιά (εννοώντας τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη που προηγήθηκαν) ο κ. Πιλάβιος απάντησε:
«Δεν σας καταλαβαίνω»,
ενώ για τις αντεγκλήσεις των «αιωνίων» τόνισε:
«Νομίζω ότι υπήρξαν κάποιες αντεγκλήσεις αλλά στο τέλος όλοι έφυγαν ήρεμοι».

Άφησε ακόμα «αιχμές» για την Σούπερ Λίγκα, λέγοντας πως τα εμπόδια δεν βρίσκονται στην ΕΠΟ, αλλά αλλού.
«Για τις ομάδες, ρωτήστε τις ομάδες. Εμείς στο ΔΣ έχουμε καλή πρόθεση και έχουμε κάνει πολλά βήματα. Τα εμπόδια δεν βρίσκονται στην ΕΠΟ. Βρίσκονται αλλού».

Τέλος, τόνισε πως ο κ. Πλατινί δεν είναι ούτε τοποτηρητής ούτε «τιμωρός», αλλά απλά μπορεί να προσφέρει την συνδρομή του, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει.
«Ο κ. Πλατινί δεν είναι τοποτηρητής. Ότι συνδρομή μπορούμε να λάβουμε από το εξωτερικό, λόγω της εμπειρίας αυτών των ανθρώπων, θα την λάβουμε. Κανείς δεν είναι τιμωρός».