ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήμερα θα βγει 17η ομάδα σε τελικό

Σήμερα θα βγει 17η ομάδα σε τελικό
Δύο «σταχτοπούτες» αναμετρόνται σήμερα στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο Βόλο ανάμεσα στον τοπικό Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο Αθηνών...

Δύο «σταχτοπούτες» αναμετρόνται σήμερα στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο Βόλο ανάμεσα στον τοπικό Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο Αθηνών.
Όποια ομάδα περάσει, θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα, θα γίνει και η 17η ομάδα που θα «χριστεί» φιναλίστ στην ιστορία του θεσμού.

Αν περάσει ο Ατρόμητος θα είναι η 12η ομάδα, πέρα από τις πέντε παραδοσιακές του θεσμού (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης), αλλά και η 6η ομάδα του λεκανοπεδίου, πλην των τριών του ΠΟΚ. Πριν τον Ατρόμητο προηγήθηκαν ο Πανιώνιος, ο Εθνικός, ο Αθηναϊκός, ο Απόλλων και ο Ιωνικός, με τις πρώτες δύο ομάδες να έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Αν περάσει ο Ολυμπιακός Βόλου, θα είναι η 6η ομάδα της περιφέρειας που θα λάβει μέρος σε τελικό Κυπέλλου, μετά τη Λάρισα, τον ΟΦΗ, την Καστοριά, τη Δόξα Δράμας και τον Πιερικό, με τις πρώτες τρεις να έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει λάβει μέρος περισσότερες φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά:

ΟΜΑΔΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ολυμπιακός 36

Παναθηναϊκός 28

ΑΕΚ 20

ΠΑΟΚ 16

Άρης 9

Πανιώνιος 6

Ηρακλής 5

Λάρισα 4

Δόξα Δράμας 3

ΟΦΗ 2

Εθνικός 1

Πιερικός 1

Καστοριά 1

Αθηναϊκός 1

Απόλλων Αθ. 1

Ιωνικός 1

* Το 1964 διεκόπη ο ένας ημιτελικός κι έτσι δεν υπάρχει ένας φιναλίστ.