ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: Ο Ολυμπιακός μαθαίνει αντίπαλο για τους «32» - Κλήρωση και στο Champions League

Europa League: Ο Ολυμπιακός μαθαίνει αντίπαλο για τους «32» - Κλήρωση και στο Champions League

Europa League: Το μεσημέρι της Δευτέρας (14/12) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη φάση των «32» της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει τον αντίπαλο του.

Οι «ερυθρόλευκοι» απογοήτευσαν στον αγώνα με την Πόρτο, ωστόσο τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου τους στο Champions League ελέω Μάντσεστερ Σίτι. Ως εκ τούτου ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στην Ευρώπη και το 2021 «μετακομίζοντας» στο Europa League.

Στη σημερινή κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα μάθει τον αντίπαλο του στη φάση των «32». Να θυμίσουμε ότι βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων κάτι που σημαίνει ότι ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους είναι ορισμένα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Επίσης, ως ανίσχυρος ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θα δώσει τον πρώτο αγώνα εντός έδρας. Αυτό θα συμβεί στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στην έδρα της αντιπάλου του στις 25 Φεβρουαρίου. Μια ημέρα αργότερα (βλ. 26/2) θα γίνει η κλήρωση για τη φάση των «16».

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Στα αριστερά είναι το γκρουπ των ισχυρών και στα δεξιά ο γκρουπ των ανίσχυρων, στο οποίο βρίσκεται κι ο Ολυμπιακός

*Δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα και ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης (βλ. πχ Μίλαν - Λιλ)

Η ώρα και το κανάλι

Η κλήρωση του Europa League θα ξεκινήσει στις 14:00 και θα έχει διπλή τηλεοπτική μετάδοση. Συγκεκριμένα, θα μεταδοθεί από το CosmoteSport1HD και το Eurosport1. Επίσης, θα υπάρχει ενημέρωση μέσα από το Live Chat του Onsports.gr.

Η κλήρωση του Champions League

Πριν την κλήρωση του Europa League θα πραγματοποιηθεί εκείνη για τη φάση των «16» του Champions League. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 13:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport1HD και το Eurosport1, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση κι από το Live Chat του Onsports.gr.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Οι ομάδες που είναι ισχυρές θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι εκτός έδρας. Τα πρώτα ματς θα γίνουν 16-17 και 23-24 Φεβρουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί 9-10 και 16-17 Μαρτίου. Στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των προημιτελικών.

Στην αριστερή πλευρά οι ισχυροί και στη δεξιά οι ανίσχυροι

*Δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα και ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης (βλ. πχ Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 693 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 85 θάνατοι σε 24 ώρες - 552 οι διασωληνωμένοι