ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λάζλο Μπόλονι: Απλά… ο εαυτός του!

Λάζλο Μπόλονι: Απλά… ο εαυτός του!

Λάζλο Μπόλονι: Ο Ρουμάνος τεχνικός βγάζει απλά τον εαυτό του σε όλους τους τομείς!

Θέμα των τελευταίων εβδομάδων έχει γίνει αρκετές φορές ο Λάζλο Μπόλονι. Όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, όχι μόνο για τις επιλογές του σε επίπεδο τακτικής ή ενδεκάδας ή αλλαγών κατά τη διάρκεια αναμετρήσεων. Οι αντιδράσεις του, ο τρόπος που προσεγγίζει καταστάσεις και ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό της ομάδας, συζητιούνται έντονα. Είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο…

Στην πράξη όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Όχι για συζήτηση, αυτό είναι δικαίωμα του καθενός. Δεν υπάρχει λόγος για να ξαφνιάζεται κάποιος απ’ τον τρόπο που εργάζεται, απ’ τη φιλοσοφία του 67χρονου τεχνικού. Πρώτα και πάνω απ’ όλα δεν πρέπει να ξαφνιάζονται στον Παναθηναϊκό που τον επέλεξαν. Διότι αν δεν γνώριζαν όσα γίνονται, τότε απλά θα πρέπει να κάνουν καλύτερη… ανάγνωση των επιλογών τους.

Ο Μπόλονι ποτέ δεν ήταν λάτρης του «η ομάδα πάνω απ’ όλους». Πάντα ήθελε να είναι αυτός που θα έχει το δικαίωμα να… βγάζει στη φόρα όσα δεν του αρέσουν. Σαφώς και δε θα προστατέψει παίκτες του αν κάνουν κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Σαφώς και θα μιλήσει ανοιχτά και δημόσια για συμπεριφορές που δεν του αρέσουν. Γιατί πάντα έτσι ήταν. Είναι της φιλοσοφίας πως όταν ένα πρόβλημα ή αυτό που θεωρείς πρόβλημα το προβάλεις, τότε θα το αντιμετωπίσεις πιο εύκολα. Για πολλούς αυτό είναι ένδειξη προσωπικότητας. Δεν παύει πάντως να είναι ένα γεγονός.

Επίσης, ποτέ όταν εκνευριζόταν δεν το έκρυβε. Πάντα αντιδρούσε έντονα. Είτε είχε δίκιο, είτε άδικο, αρκεί στο μυαλό του να υπερασπιζόταν το δίκιο του. Αντέδρασε στο Φάληρο όταν του φώναζαν απ’ την εξέδρα την ώρα των δηλώσεών του. Αντέδρασε στη Λεωφόρο μετά το ματς με τον Αστέρα γιατί τον εκνεύρισε μια ερώτηση που του έγινε. Είχε στιγμή έντασης στο ημίχρονο του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη. Και δεδομένα θα αντιδράσει ξανά, ανεξάρτητα τον τρόπο και το που θα απευθύνεται όταν το κάνει. Αρκεί στο μυαλό του να έχει δίκιο.

Ποτέ δεν ήταν άνθρωπος που κρατούσε ισορροπίες. Πάντα ακολουθούσε το δικό του δρόμο. Ο οποίος οδηγούσε στην επιτυχία, ή την αποτυχία. Μέση λύση δύσκολα να υπάρξει με έναν τεχνικό σαν τον Ρουμάνο. Σε πολλές ομάδες πέτυχε περισσότερα απ’ όσα θα περίμεναν όσοι τον εμπιστεύτηκαν. Σε άλλες… έβριζαν την ώρα και τη στιγμή που συμφώνησαν μαζί του.

Η γνωριμία του με τη χώρα μας, είχε λίγο απ’ όλα άλλωστε. Την εποχή που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, είχε το καλό διάστημα αλλά και αυτό της έντασης.

Θέλει να πετύχει με οποιοδήποτε κόστος. Γι’ αυτό και στη Γάνδη δε συμπλήρωσε ούτε μήνα στον πάγκο της, με τους ποδοσφαιριστές σχεδόν να… μαζεύουν υπογραφές για να τον διώξουν! Γι’ αυτό και είναι αυτός που ανέδειξε τον ίδιο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έκανε τη Ρεν να πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία, την Αντβέρπ το ίδιο…

Αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα είναι ο Λάζλο Μπόλονι ως προπονητής. Στο τέλος της θητείας του στον Παναθηναϊκό θα τον κρίνει ο καθένας ως πετυχημένο ή αποτυχημένο. Όμως δεδομένα κανείς δε θα βαρεθεί ποτέ με αυτόν στον πάγκο!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 15χρονης από τη Θήβα