ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης από τη Θήβα

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης από τη Θήβα
INTIME NEWS

Θετική στον κορονοϊό ήταν η 16χρονη κοπέλα από τη Θήβα που άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα, Τετάρτη (03/02/2021), διασωληνωμένη στο νοσοκομείο.

Η κοπέλα είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τις προηγούμενες ημέρες παρέμενε σπίτι της με ήπια συμπτώματα της Covid-19. Ωστόσο, ο ιός επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας της που ήταν επιβαρυμένη λόγω των υποκείμενων νοσημάτων.

Το άτυχο κορίτσι εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας και μετά από λίγες ώρες. Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η μητέρα της 16χρονης νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο δήμαρχος Θήβας απευθύνει έκκληση στους δημότες για μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων.

«Η 16χρονη πήγε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο με δύσπνοια, διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε», τονίζει στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Θήβας κ. Γιώργος Αναστασίου.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ανακοίνωση για το θάνατος της κοπέλας εξέδωσε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, Κωνσταντίνος Χροναίος.

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης».

«Ήμουν αρνητής, τώρα πονάω»

«Στέρεψαν τα δάκρυά μου» δήλωσε ο αδερφός της κοπέλας αποκαλύπτοντας ότι αρχικά και ο ίδιος ήταν αρνητής του κορονοϊού.

«Δεν ξέρω τι άλλο θα μου ξημερώσει, έχω και τη μητέρα μου εκεί. Έχασα την αδερφούλα μου, ό,τι και να μου πουν δεν θα μου απαλύνουν τον πόνο» πρόσθεσε ο αδερφός της 16χρονης μιλώντας στον Alpha.

Ο αδερφός της 16χρονης απηύθυνε, τέλος, έκκληση στους αρνητές του κορονοϊού να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα: «Όσοι είναι συνωμοσιολόγοι, να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά. Μιλάει ένας πονεμένος αδερφός που έχασε την αδερφή του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forbes: «Οι Τούρκοι έχουν πιο ισχυρό Ναυτικό» - Δείτε τι έπαθαν από τον… αδύναμο ελληνικό Στόλο