ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Κίνα σε κρίση! Μπήκε «λουκέτο» στην πρωταθλήτρια – Τα «τρελά» ποσά που δόθηκαν

Η Κίνα σε κρίση! Μπήκε «λουκέτο» στην πρωταθλήτρια – Τα «τρελά» ποσά που δόθηκαν

Κίνα: Η Τζιανγκσού κατέκτησε τον περασμένο Νοέμβριο το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ωστόσο τέσσερις μήνες αργότερα γνωστοποίησε ότι σταματάει τη λειτουργία της!

Τα προηγούμενα χρόνια το πρωτάθλημα της Κίνας ήταν ένα από τα ανερχόμενα του πλανήτη, με τις ομάδες να δαπανούν αστρονομικά ποσά, προσελκύοντας μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, η οικονομική κρίση «χτύπησε» τους συλλόγους, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, λόγω του κορονοϊού. Η CSL (Chinese Super League) βρίσκεται κι επίσημα, πλέον, σε οριακό σημείο, καθώς η πρωταθλήτρια ομάδα του 2020, η Τζιανγκσού γνωστοποίησε ότι βάζει λουκέτο!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα ανήκε στην εταιρεία Suning, η οποία είναι ιδιοκτήτρια και της Ίντερ. Συγκεκριμένα, πρόεδρος της ομάδα του Μιλάνο είναι ο Στίβεν Ζανγκ, γιος του ιδρυτή της Suning, Ζανγκ Τζιντόνγκ.

Η Suning φέρεται να αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα στην Κίνα και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση της χώρας δείχνει μικρό ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση.

Η αναστολή λειτουργίας της Τζιανγκσού έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γνωστοποίηση ότι η κάτοχος του κυπέλλου, Σαντόνγκ Λούνενγκ αποβλήθηκε από το ασιατικό Champions League λόγω οφειλών.

Στο ρόστερ των πρωταθλητών βρισκόταν ο άλλοτε πρωταθλητής Ισπανίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης, Μιράντα, ο Ιταλός επιθετικός, Έντερ κι ο πρώην παίκτης της Σαχτάρ, Άλεξ Τεσέιρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πιο ακριβές μεταγραφές ομάδων από την Κίνα. Τα ποσά «ζαλίζουν»...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις