ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ξέσπασε ο Σμάιχελ! - «Δεν είναι οπαδοί είναι ηλίθιοι ταραχοποιοί»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Premier League

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο θρύλος των «κόκκινων διαβόλων», Πίτερ Σμάιχελ ξέσπασε μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή του Πάσχα κι οδήγησαν στην αναβολή του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

Ο Δανός βετεράνος τερματοφύλακας χαρακτήρισε ηλίθιους ταραχοποιούς όσους εισέβαλαν στο Όλντ Τράφορντ, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια τους προς την οικογένεια Γκλέιζερ.

Ο Σμάιχελ τόνισε χαρφακτηριστικά ότι: «Δεν νομίζω ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ. Είναι ηλίθιοι και ταραχοποιοί. Κανένας από αυτούς δεν θα θυμάται τις καλές στιγμές. Μερικοί από αυτούς δεν είχαν γεννηθεί καν όταν ανέλαβε το κλαμπ η οικογένεια Γκλέιζερ. Οι αληθινοί οπαδοί, συνεχίστε να εκφράζετε τις απόψεις σας, αλλά να διατηρείτε το κατάλληλο επίπεδο. Μην ζητάτε κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό. Συνεχίστε την πίεση, συνεχίστε τις ιδέες. Αυτό που μάθαμε από τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι ότι αν παραμείνουμε μαζί και δείξουμε την αντίθεσή μας σε ιδέες με τις οποίες δεν συμφωνούμε, ως μια τεράστια ομάδα, θα υπάρχει αποτέλεσμα. Νομίζω ότι δεν είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά το ποδόσφαιρο που βρίσκεται σε σταυροδρόμι».

Στη συνέχεια, είπε: «Ποιος έχει τρία, τέσσερα, πέντε δις δολάρια για να αγοράσει την ομάδα; Αν κοιτάξετε επίδοξους αγοραστές, θα κάνουν καλύτερη την ομάδα; Θα προτιμούσα να συνεργαστούμε με τους Γκλέιζερς, γιατί νομίζω ότι υπάρχει προθυμία μέσα στην οικογένεια. Συνεργαστείτε με τους Γκλέιζερς για να φτιάξετε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο όπως θα έπρεπε να είναι. Έχουμε αυτήν την ιδιοκτησία και απέξω φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται, ότι πρόκειται μόνο για τα χρήματα. Δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει. Νομίζω ότι είναι πολύ περήφανοι για την ιδιοκτησία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νομίζω ότι υπάρχει τώρα ανάγκη για αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας του κλαμπ».

Τα λεγόμενα του Σμάιχελ, ο οποίος έχει τον τίτλο του πρεσβευτή του συλλόγου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον χαρακτήρισε μαριονέτα των Γκλέιζερ.

Ο υπεύθυνος για το ρεπορτάζ των «κόκκινων διαβόλων» στη Manchester Evening News, Σάμουελ Λάκχαρστ μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του κλαμπ τώρα. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τους οπαδούς, να επικοινωνήσουν και να αποδεχθούν ορισμένες απαιτήσεις εάν θέλουν να αποφύγουν τη συνέχιση αυτής της άβολης κατάστασης. Ο Τζόελ Γκλέιζερ και τα αδέρφια του έφεραν όλα αυτά στον εαυτό τους, υποστηρίζοντας τη European Super League».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Τα επόμενα ανοίγματα και το τέλος του SMS - Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας