ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Απείλησε τους Δανούς η UEFA - Δεν ήθελαν να παίξουν μετά το σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν

Euro 2020

Euro 2020: Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο θρύλος της εθνικής Δανίας, Πέτερ Σμάιχελ, ο οποίος υποστήριξε ότι η UEFA απείλησε τους παίκτες για να ολοκληρώσουν το ματς μετά την παραλίγο τραγωδία με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Να θυμίσουμε ότι όπως ανέφερε επίσημα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, το ματς συνεχίστηκε μετά από απόφαση που πήραν οι ποδοσφαιριστές, έπειτα από συνομιλία που είχαν μαζί του οι συμπαίκτες του μέσου της Ίντερ, ο οποίος κατέρρευσε λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, σοκάροντας όλο τον πλανήτη.

Ο άλλοτε τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πατέρας του νυν τερματοφύλακας των Σκανδιναβών, Κάσπερ Σμάιχελ, εξήγησε ότι οι Δανοί διεθνείς δεν επιθυμούσαν την επανέναρξη του αγώνα με τη Φινλανδία, μετά από αυτό που συνέβη στον Κρίστιαν Έρικσεν, αλλά η UEFA απείλησε με ήττα 3-0 στα χαρτιά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Good Morning Britain», ανέφερε: «Είδα μία επίσημη ανακοίνωση από την UEFA που είπε ότι ακολουθούσαν τις συμβουλές του παίκτη, οι παίκτες επέμεναν να παίξουν, αλλά ξέρω ότι δεν είναι η αλήθεια», για να συνεχίσει: «Στην πραγματικότητα, δόθηκαν τρεις επιλογές: η μία ήταν να παίξουν αμέσως τα τελευταία 50 λεπτά, η δεύτερη ήταν να παίξουν την επόμενη μέρα στις 12 και η τρίτη επιλογή ήταν να χάσουν με 3-0 στα χαρτιά. Ήταν λοιπόν η επιθυμία των παικτών να παίξουν; Είχαν πραγματικά μια επιλογή; Δεν νομίζω ότι την είχαν. Ακόμη και ο προπονητής μετάνιωσε σοβαρά για την επιστροφή των παικτών στο γήπεδο».

Καταλήγοντας, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ακριβώς ποιος θα είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος για τους παίκτες αυτής της εμπειρίας, αφού μίλησα με τον Κάσπερ ξέρω ότι ήταν πολύ τραυματικό για όλους. Είναι μια πολύ δραματική σκηνή, όταν πρέπει να χρησιμοποιηθεί απινιδωτής για να ξαναζωντανέψει κάποιος».

«Δεν τα παρατάω, θέλω να καταλάβω τι έγινε»

Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι ο 29χρονος Δανός βγήκε νικητής στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Ο Έρικσεν, μάλιστα, έστειλε και το πρώτο του μήνυμα μέσω του μάνατζερ του. «Ευχαριστώ, δεν θα τα παρατήσω. Νιώθω καλύτερα τώρα, αλλά θέλω να καταλάβω το τι συνέβη. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους για όσα κάνατε για μένα», ανέφερε ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, όπως μετέφερε η Gazzetta dello Sport.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2021 - Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση: Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις