ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκάνδαλο στην Πορτογαλία: Συνελήφθη για ξέπλυμα χρήματος ο πρόεδρος της Μπενφίκα!

Σκάνδαλο στην Πορτογαλία: Συνελήφθη για ξέπλυμα χρήματος ο πρόεδρος της Μπενφίκα!

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στην Πορτογαλία, καθώς ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα συνελήφθη για πληθώρα οικονομικών αδικημάτων.

«Βόμβα» στα θεμέλια ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ευρώπης, καθώς οι κατηγορίες που «βαραίνουν» τον διοικητικό ηγέτη του είναι πολλές και σοβαρές.

Υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή... Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος συνέλαβε τον Βιέιρα στην οικεία του έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση. Ο 72χρονος παράγοντας είναι ένας από τους τέσσερις πιο ισχυρούς επιχειρηματίες στην Πορτογαλία, ενώ βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Μπενφίκα από το 2003.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή στη Λισαβόνα (κι όχι μόνο) διεξάγονται έρευνες για την ανεύρεση επιπλέον στοιχείων που θα «δέσουν» ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Ένα από τα μέρη που έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών είναι και τα γραφεία του συλλόγου.

Μαζί με τον Βιέιρα συνελήφθη κι ο Ζοσέ Αντόνιο ντος Σάντος, ο οποίος είναι γνωστός στην Πορτογαλία, ως ο «βασιλιάς των κοτόπουλων». Επίσης, ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους είναι κι ο γιος του προέδρου της Μπενφίκα, ενώ οι συλληφθέντες πήραν 48άωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, πάντως, η αστυνομία έχει «δέσει» καλά την υπόθεση, η οποία αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον ιστορικό σύλλογο της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.820 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 9 θάνατοι σε 24 ώρες, 159 οι διασωληνωμένοι