ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Βινίσιους έστειλε τη Ρεάλ στο +4! - Tα γκολ σε Premier League, Serie A, Bundesliga, LaLiga

Ο Βινίσιους έστειλε τη Ρεάλ στο +4! - Tα γκολ σε Premier League, Serie A, Bundesliga, LaLiga
Twitter: @en_sscnapoli

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις σε Premier LeagueSerie ABundesliga και LaLiga.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε «φρένο» στην Τσέλσι και παράλληλα «φωτιά» στη μάχη του πρωταθλήματος στην Premier League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το Λονδίνο, καθώς ο Ντε Χέα έκανε εκπληκτική εμφάνιση, σταματώντας τους «μπλε». Από την άλλη, οι παίκτες του Τούχελ έχασαν ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες και πλέον νιώθουν… καυτή την ανάσα της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ!

Η έντονη χιονόπτωση στο Μάντσεστερ δεν «φρέναρε» τη Σίτι, η οποία νίκησε 2-1 τη Γουέστ Χαμ κι έφτασε τα τρία συνεχόμενα «τρίποντα». Οι «πολίτες» έπαιξαν διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το παιχνίδι και δεν κινδύνευσαν από τους φιλοξενούμενους. Την ίδια ώρα, η Λέστερ επικράτησε 4-2 της Γουότφορντ και πήρε βαθμολογική «ανάσα», ενώ η Μπρέντφορντ νίκησε 1-0 την Έβερτον, η οποία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Η έντονη χιονόπτωση στη Βορειοδυτική Αγγλία οδήγησε στην αναβολή της αναμέτρησης της Μπέρνλι με την Τότεναμ. Το ματς ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 16:00 στο «Turf Moor», ωστόσο οι δύσκολες καιρικές συνθήκες έκανε τους υπευθύνους να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση, μισή ώρα πριν τη σέντρα. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το σημερινό (28/11) ματς εναντίον της Μπέρνλι οδηγήθηκε σε αναβολή, λόγω των απρόβλεπτων κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Τότεναμ.

SERIE A

Σε ένα ματς που ήταν αφιερωμένο στον Ντιέγκο Μαραντόνα, η Νάπολι απλά δεν γινόταν να μην είναι εντυπωσιακή! Οι «παρτενοπέι» μετέτρεψαν σε… περίπατο το ντέρμπι με τη Λάτσιο, επικρατώντας με 4-0 κι έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή! Η τρομερή αύρα που έφερε το άγαλμα του «Ντιεγκίτο» έκανε τους γηπεδούχους να μπουν με το… μαχαίρι στα δόντια και να σημειώσουν τρία τέρματα στο πρώτο μισάωρο.

Η Σασουόλο έκλεισε το… σπίτι της Μίλαν, καθώς πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση επικράτησε 3-1 στο San Siro! Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το «τρίποντο» με ανατροπή, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο 21ο λεπτό. «Διπλό» με… άρωμα Ευρώπης πέτυχε η Μπολόνια, η οποία κέρδισε 1-0 στην έδρα της Σπέτσια, ενώ στο 0-0 «κόλλησαν» Ουντινέζε και Τζένοα, κάτι που δεν βόλεψε καμία από τις δύο, καθώς αμφότερες ήθελαν το «τρίποντο» για να πάρουν βαθμολογική «ανάσα».

Μετά κόπων και βασάνων, η Ρόμα κατάφερε να λυγίσει την Τορίνο και να παραμείνει κοντά στην πρώτη τετράδα. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν έπεισε με την απόδοση της, αλλά κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε.

BUNDESLIGA

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως είναι ομάδα της... τελευταίας στιγμής. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League νίκησε 2-1 την Ουνιόν Βερολίνου, «χτυπώντας» στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Εντικά κι έφτασε τις τρεις σερί νίκες. Λίγες ημέρες μετά την εμφατική νίκη (5-0) της στο Μπριζ, η Λεβερκούζεν «προσγείωσε» απότομα τη Λειψία, κερδίζοντας με 3-1 στη «Red Bull Arena».

LA LIGA

Δύσκολη, αλλά εξίσου σημαντική ήταν η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι με τη Σεβίλλη! Οι Μαδριλένοι λύγισαν 2-1 την ομάδα της Ανδαλουσίας, μολονότι βρέθηκαν να χάνουν από το 12ο λεπτό και ξέφυγαν στο +4 από την Ατλέτικο. Η ομάδα του Λοπετέγι είχε και δοκάρι στο 30ο λεπτό για να κάνει το 0-2, δεν το έπραξε κι ο Μπενζεμά ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα! Αυτός που… λύτρωσε τη «βασίλισσα» ήταν ο Βινίσιους, ο οποίος έκανε το 2-1 στο 87’, το οποίο βέβαια για να μείνει μέχρι το τέλος χρειάστηκε ο Κουρτουά να κάνει στις καθυστερήσεις εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Ντιλέινι.

Εντυπωσιακό πέρασμα από την Ανδαλουσία έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε 4-1 της Κάντιθ. Οι πρωταθλητές με το «τρίποντο» που πήραν πλησίασαν μια… ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας.

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της γνώρισε η Σοσιεδάδ, η οποία δεν τα κατάφερε στη Βαρκελώνη, όπου η Εσπανιόλ τη νίκησε με 1-0. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν έτσι την «αναρρίχηση» τους στη βαθμολογία, την ώρα που οι Βάσκοι χάνουν έδαφος από την κορυφή. Η Μπέτις συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, πανηγυρίζοντας άλλη μια νίκη! Μολονότι βρέθηκε να χάνει, με χατ-τρικ του Χουάνμι επικράτησε 3-1 της Λεβάντε.

  • Οι αγώνες του Σαββάτου

Μετά την Άρσεναλ, η Λίβερπουλ έριξε «τεσσάρα» και στη Σαουθάμπτον, παραμένοντας μια… ανάσα από την κορυφή. Οι «κόκκινοι», με τον Ζότα να έρχεται με… φόρα από το τουρνουά FIFA 22, «καθάρισε» από νωρίς σε ένα ματς που ο Κώστας Τσιμίκας πήρε… ρεπό, μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες στη βασική ενδεκάδα. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, η οποία πέρασε με 2-1 από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Νόριτς και Γουλβς έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο Χρήστος Τζόλης μπήκε αλλαγή για δεύτερη σερί αγωνιστική, αυτή τη φορά στο 68'.

Η Άρσεναλ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, καθώς νίκησε 2-0 τη Νιουκάστλ. Οι «κανονιέρηδες» έπιασαν τη Γουέστ Χαμ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παραμένουν η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμη νίκη στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας. Στο 0-0 έμειναν η Μπράιτον και η Λιντς, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

SERIE A

Η Ίντερ εμφανίστηκε κυνική στη Βενετία και κατάφερε να επεκτείνει το σερί της στα έξι ματς. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 2-0 της Βενέτσια και πλησίασαν στο -1 από την πρώτη θέση, προσθέτοντας έξτρα… άγχος στη Νάπολι και τη Μίλαν που βρίσκονται στην κορυφή. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι διαχειρίστηκε με επαγγελματικό τρόπο το ματς, βρίσκοντας δύο γκολ σε κρίσιμα σημεία.

Η Γιουβέντους δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι κι η εξαιρετική Αταλάντα το εκμεταλλεύτηκε φεύγοντας με το «τρίποντο» από το Τορίνο. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι νίκησε 1-0 τη «Μεγάλη Κυρία», η οποία συνεχίζει να απογοητεύει και φυσιολογικά παραμένει μακριά από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Εκεί, όπου εδραιώθηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πανηγύρισαν νίκη στην έδρα της Γιούβε για πρώτη φορά, μετά το 1989!

Μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, Έμπολι και Σαμπντόρια έφεραν τα πάνω κάτω και πήραν πολύτιμες νίκες επί των Φιορεντίνα και Βερόνα, αντίστοιχα.

BUNDESLIGA

Αυτή τη φορά η Μπάγερν δεν έριξε μια από τις… καθιερωμένες «πεντάρες» της, αλλά έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη (1-0) κόντρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ. Το ματς δεν εξελίχθηκε τόσο εύκολα, όσο θα περίμεναν οι Βαυαροί κόντρα σε μια εκ των τελευταίων ομάδων της βαθμολογίας, ωστόσο στο φινάλε πήραν το «τρίποντο». Το τέρμα του Σανέ ήταν αρκετό για να φέρει την Μπάγερν και πάλι στην κορυφή, από την οποία είχε πέσει λίγες ώρες νωρίτερα.

Μετά από 1,5 μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού, ο Έρλινγκ Χάαλαντ χρειάστηκε μόλις εφτά λεπτά για να βρει και πάλι δίχτυα! Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ μπήκε στο 73ο λεπτό ως αλλαγή και στο 80' έκανε το τελικό 3-1 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ. Αυτό ήταν το 50ο τέρμα του Νορβηγού επιθετικού σε 50 αγώνες στην Bundesliga!

Νίκη με ανατροπή (2-1) πέτυχε κι η Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου και Σταφυλίδη (έπαιξε σε όλο το ματς) κόντρα στη φετινή έκπληξη, Φράιμπουργκ. Μεγάλη νίκη για την Κολωνία, η οποία επικράτησε 4-1 της Γκλάντμπαχ, ενώ η Χόφενχαϊμ «σκόρπισε» την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ με 6-3! Με γκολ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων η Άουγκσμπουργκ «απέδρασε» με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1 τη Χέρτα) από το Βερολίνο.

LA LIGA

Ο Μέμφις Ντεπάι πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο 88ο λεπτό κι η Μπαρτσελόνα έφυγε με «μεγάλο» διπλό (3-1) από τη Βιγιαρεάλ. Οι «μπλαουγκράνα» τα… είδαν όλα και πάλι μέχρι να φτάσουν στο «τρίποντο», αλλά με τον Τσάβι στον πάγκο τους τουλάχιστον τα καταφέρνουν και «φτιάχνουν» την ψυχολογία τους. Ο Ολλανδός επιθετικός ήταν αυτός που βρήκε ξανά τη λύση (όπως και με την Εσπανιόλ) για την Μπάρτσα που πήγε να την… πατήσει επειδή «έκατσε» στο 1-0.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την έδρα της Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» δεν κατάφεραν για τρίτο σερί ματς να πανηγυρίσουν το «τρίποντο», ενώ οι γηπεδούχοι δίνουν μάχη για έξοδο στην Ευρώπη.

Την πρώτη νίκη της έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές -και μάλιστα εκτός έδρας- πανηγύρισε η Θέλτα, πέρασε με 2-1 από την έδρα της Αλαβές. Μολονότι είχαν συνολικά 18 τελικές, Μαγιόρκα και Χετάφε έμειναν στο 0-0, καθώς Ρέινα και Σόρια κατέβασαν... ρολά.

  • Οι αγώνες της Παρασκευής

Έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό πήρε η Γρανάδα στην έδρα της Μπιλμπάο. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τους γηπεδόυχους να μένουν για πέμπτο συνεχόμενο ματς μακριά από τη νίκη! Η Αθλέτικ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ινίγο Μαρτίνεθ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από υπόδειξη του VAR. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν φύγει ακόμα και με το «διπλό», αλλά ένα αυτογκόλ τους στέρησαν τη δυνατότητα.

Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Στουτγκάρδη, η οποία έκαμψε την αντίδραση της Μάιντς με 2-1. Η ομάδα του Μαυροπάνου έδειξε ένα ιδιαίτερα μαχητικό πρόσωπο κι ότι θα… πουλήσει ακριβά το τομάρι της στη Bundesliga. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι έχασαν έδαφος στη μάχη της Ευρώπης.

Στη Serie A, Κάλιαρι και Σαλερνιτάνα έμειναν στο 1-1, ένα αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες, καθώς έμειναν στον πάτο της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, θα πρέπει να νιώθουν έστω και λίγο ικανοποιημένοι, καθώς ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις.

PREMIER LEAGUE – 13η αγωνιστική

Σάββατο (27/11)

Άρσεναλ – Νιουκάστλ 2-0 (56’ Σακά, 66’ Μαρτινέλι)

Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα 1-2 (90+5' Γκουεΐ - 15' Τάργκετ, 86' ΜακΓκιν)

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 4-0 (2', 32' Ζότα, 37' Τιάγκο, 52' Φαν Ντάικ)

Νόριτς – Γουλβς 0-0

Μπράιτον – Λιντς 0-0

Κυριακή (28/11)

Μπρέντφορντ – Έβερτον 1-0 (24' πέν. Τόνεϊ)

Μπέρνλι – Τότεναμ (Αναβλήθηκε)

Λέστερ – Γουότφορντ 4-2 (16’ Μάντισον, 34’, 42’ Βάρντι, 68’ Λούκμαν – 30’ πέν. Κινγκ, 61’ Ντένις)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 2-1 (33' Γκιντογκάν, 90' Φερναντίνιο - 90'+4' Λαντσίνι)

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (69' πεν. Ζορζίνιο - 50' Σάντσο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες): Τσέλσι 30, Μάντσεστερ Σίτι 29, Λίβερπουλ 28, Γουέστ Χαμ 23, Άρσεναλ 23, Γουλβς 20, Τότεναμ 19 (12αγ.), Μπράιτον 18, Λέστερ 18, Μάντσεστερ Γιουν. 18, Κρίσταλ Πάλας 16, Μπρέντφορντ 16, Άστον Βίλα 16, Έβερτον 15, Σαουθάμπτον 14, Γουότφορντ 13, Λιντς 12, Μπέρνλι 9 (12αγ.), Νόριτς 9, Νιούκαστλ 6.

Serie A - 14η αγωνιστική

Παρασκευή 26/11

Κάλιαρι - Σαλερνιτάνα 1-1 (73’ Παβολέτι - 90’+1’ Μπονατσόλι)

Σάββατο 27/11

Έμπολι - Φιορεντίνα 2-1 (87' Μπαντινέλι, 89' Πιναμόντι – 57' Βλάχοβιτς)

Σαμπντόρια - Βερόνα 3-1 (51' Καντρέβα, 77' Έκνταλ, 90' Μούρου - 37’ Ταμέζε)

Γιουβέντους - Αταλάντα 0-1 (28' Ζαπάτα)

Βενέτσια - Ίντερ 0-2 (34' Τσαλχάνογλου, 90'+6' πέν. Λαουτάρο Μαρτίνες)

Κυριακή 28/11

Ουντινέζε - Τζένοα 0-0

Μίλαν - Σασουόλο 1-3 (21’ Ρομανιόλι – 24’ Σκαμάκα, 33’ αυτ. Κγιάερ, 66’ Μπεράρντι)

Σπέτσια - Μπολόνια 0-1 (83’ Αρναούτοβιτς)

Ρόμα - Τορίνο 1-0 (32' Έιμπραχαμ)

Νάπολι - Λάτσιο 4-0 (7’ Ζιελίνσκι, 10’, 29’ Μέρτενς, 85’ Φαμπιάν Ρουίθ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες): Νάπολι 35, Μίλαν 32, Ίντερ 31, Αταλάντα 28, Ρόμα 25, Λάτσιο 21, Φιορεντίνα 21, Γιουβέντους 21, Μπολόνια 21, Βερόνα 19, Έμπολι 19, Σασουόλο 18, Τορίνο 17, Βενέτσια 15, Σαμπντόρια 15, Ουντινέζε 15, Σπέτσια 11, Τζένοα 10, Κάλιαρι 8, Σαλερνιτάνα 8

BUNDESLIGA - 13η αγωνιστική

Παρασκευή (26/11)

Στουτγκάρδη - Μάιντς 2-1 (21' Ίτο, 51' Σόσα - 38' Χακ)


Σάββατο (27/11)

Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 1-3 (2' Βέγκχορστ - 35' Τσαν, 55' Μάλεν, 81' Χάαλαντ)

Χέρτα - Άουγκσμπουργκ 1-1 (40' Ρίχτερ - 90+7' Γκρέγκοριτς)

Κολωνία - Γκλάντμπαχ 4-1 (55' Λιούμπισιτς, 77' Ουτ, 78' Ντούντα, 90+3' Άντερσον - 74' Χόφμαν)

Μπόχουμ - Φράιμπουργκ 2-1 (54' Πόλτερ, 82' Πάντοβιτς - 51' Λίενχαρτ)

Γκρόιτερ Φιρτ - Χόφενχαϊμ 3-6 (22' Λέβελινγκ, 46' Τίλμαν, 68' Χργκότα - 32', 62', 80' Μπεμπού, 40', 58' Ζορζίνιο Ρούτερ, 66' αυτ. Μαγιερχόφερ)

Μπάγερν Μονάχου - Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-0 (71' Σανέ)

Κυριακή (28/11)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ουνιόν Βερολίνου 2-1 (22' Σο, 90'+5' Εντικά - 62' Κρούζε)

Λειψία - Λεβερκούζεν 1-3 (62' Σίλβα - 21' Βιρτς, 34' Ντιαμπί, 64' Φρίμπονγκ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 31, Ντόρτμουντ 30, Λεβερκούζεν 24, Φράιμπουργκ 22, Χοφενχάιμ 20, Ουνιόν Βερολίνου 20, Βόλφσμπουργκ 20, Λειψία 18, Μάιντς 18, Γκλάντμπαχ 18, Κολωνία 18, Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18, Μπόχουμ 16, Χέρτα Βερολίνου 14, Στουτγκάρδη 13, Άουγκσμπουργκ 13, Αρμίνια Μπίλεφελντ 9, Γκρόιτερ Φιρτ 1.

LA LIGA - 15η αγωνιστική

Παρασκευή (26/11)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γρανάδα 2-2 (10' Ραούλ Γκαρθία, 76' αυτ. Μαξιμιάνο - 25' Ματσίς, 34' Μολίνα)

Σάββατο (27/11)

Αλαβές - Θέλτα 1-2 (21' Χοσέλου - 11' Μίνα, 70' Άσπας)

Βαλένθια - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1 (19 Σολερ - 64' Παλαθόν)

Μαγιόρκα - Χετάφε 0-0

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-3 (76' Τσκουκβέζε - 48' Ντε Γιονγκ, 88' Ντεπάι, 90+4' πεν. Κουτίνιο)

Κυριακή (28/11)

Μπέτις - Λεβάντε 3-1 (54', 63', 78' Χουάνμι - 7' Μουστάφι)

Εσπανιόλ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0 (77' Ερέρα)

Κάντιθ - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4 (86' αυτ. Όμπλακ - 56' Λεμάρ, 70' Γκριεζμάν, 76' Κορέα, 86' Κούνια)

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 2-1 (32' Μπενζεμά, 87' Βινίσιους - 12' Μιρ)

Δευτέρα (29/11)

Οσασούνα - Έλτσε (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 33, Ατλέτικο Μαδρίτης 29 (14αγ.), Σοσιεδάδ 29, Σεβίλλη 28 (14αγ.), Μπέτις 27, Ράγιο Βαγιεκάνο 24, Μπαρτσελόνα 23 (14αγ.), Αθλέτικ Μπιλμπάο 20 (14αγ.), Εσπανιόλ 20, Βαλένθια 19, Οσασούνα 19 (14αγ.), Βιγιαρεάλ 16 (14αγ.), Θέλτα 16, Μαγιόρκα 16, Αλαβές 14 (14αγ.), Γρανάδα 12 (14αγ.), Κάντιθ 12, Έλτσε 11 (14αγ.), Χετάφε 10, Λεβάντε 7.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.