ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόνη πρώτη μετά τα «δώρα» η Ρεάλ - Tα γκολ σε Premier League, Serie A, Bundesliga, LaLiga

Ρεάλ Μαδρίτης
AP Images

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις σε Premier LeagueSerie ABundesliga και LaLiga.

Μολονότι αγωνίστηκε δίχως τους Ντε Μπρόινε και Γκρίλις, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-0 της Έβερτον και παρέμεινε στο -3 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Οι «πολίτες» δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν ιδιαίτερα για να κάμψουν την αντίσταση των «ζαχαρωτών» και να πανηγυρίσουν την όγδοη σερί νίκη τους κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Παράλληλα, η ομάδα του Μπενίτεθ έμεινε δίχως «τρίποντο» για έκτο σερί ματς (0-2-4).

Τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγώνων (0-1-2) έβαλε η Τότεναμ, η οποία νίκησε 2-1 τη Λιντς, με ανατροπή! Οι «Spurs» έγραψαν αρνητική ιστορία στο πρώτο μέρος, καθώς έφτασαν τα έξι διαδοχικά ημίχρονα στην Premier League, δίχως τελική εντός στόχου. Αυτή είναι η χειρότερη επίδοση τους από τη σεζόν 2003/04. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ανέβασαν στροφές και γύρισαν τούμπα το ματς.

LALIGA

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από την Ανδαλουσία, επικρατώντας 4-1 της Γρανάδα. Οι Μαδριλένοι επέκτειναν το αήττητο σερί τους στους εφτά αγώνες (6 νίκες – 1 ισοπαλία) κι ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν δύο αποβολές στο δεύτερο μέρος, παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία.

Μετά την Σεβίλλη (2-2 με την Αλαβές) κι η Σοσιεδάδ έκανε «δώρο» στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν έμεινε στο 0-0 με τη Βαλένθια, αποτέλεσμα που αφήνει μόνη πρώτη τη «βασίλισσα». Παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο η Μπέτις επικράτησε 3-0 στην έδρα της Έλτσε.

SERIE A

Η πρωταθλήτρια είναι εδώ! Η Ίντερ νίκησε 3-2 με ανατροπή τη Νάπολι κι έβαλε «φωτιά» στην κορυφή της Serie A. Οι «νερατζούρι» πανηγύρισαν το πρώτο «τρίποντο» σε ντέρμπι την τρέχουσα σεζόν, ενώ παράλληλα ανάγκασαν τους «παρτενοπέι» στην πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι (ξανα)μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση του Scudetto, καθώς πλησίασε στο -4 από την κορυφή.

Ο Φέλιξ Αφένα-Γκιάν έγραψε ιστορία κι η Ρόμα έφυγε με το «διπλό» (2-0) από την έδρα της Τζένοα. Ο Γκανέζος επιθετικός έγινε ο πρώτος που σκόραρε στο ιταλικό πρωτάθλημα, όντας γεννημένος το 2003 κι οδήγησε την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στο «τρίποντο» σε ένα δύσκολο ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος έχει πολλή δουλειά να κάνει για να αποφύγει η ομάδα του τον υποβιβασμό.

Η Σασουόλο του Κυριακόπουλου προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Κάλιαρι του Λυκογιάννη βρήκε ισάριθμες απαντήσεις κι έτσι αμφότερες οι ομάδες πήραν από έναν βαθμό, μετά το τελικό 2-2. Ο Κυριακόπουλος μπήκε ως αλλαγή στο 86ο λεπτό, ενώ ο Λυκογιάννης αγωνίστηκε για όλο το 90λεπτο.

Σημαντικές εκτός έδρας νίκες πέτυχαν σήμερα η Βενέτσια και η Σαμπντόρια στις έδρες της Μπολόνια (1-0) και Σαλερνιτάνα (2-0), αντίστοιχα

BUNDESLIGA

Με δύο τέρματα από το πρώτο μέρος, η Άιντραχτ νίκησε 2-0 τη Φράιμπουργκ, η οποία γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα, μετά από εννιά ματς. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν το αήττητο σερί τους στα τρία ματς.

Μάιντς και Κολωνία ήρθαν ισόπαλες 1-1, με την πρώτη να διευρύνει το αήττητο σερί της στα πέντε ματς (3-2-0). Την ίδια ώρα οι «τράγοι» στον ίδιο αριθμό αγώνων δεν έχουν πανηγυρίσει το «τρίποντο», έχοντας δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Η Λίβερπουλ θριάμβευσε στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, το οποίο μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο, επικρατώντας με 4-0! Οι «κόκκινοι» πάτησαν γκάζι μετά το 30ο λεπτό κι εξαφανίστηκαν από τα μάτια των «κανονιέρηδων», μένοντας κοντά στην κορυφή. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έβγαλαν αντίδραση μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στην Μπράιτον (2-2) και τη Γουεστ Χαμ (ήττα με 3-2). Όσο για τον Γερμανό τεχνικό πήγε να έρθει στα χέρια με τον Μικέλ Αρτέτα.

Κατρακύλα δίχως τέλος για την Μάντσεστερ Γιουνάτειντ, η οποία γνώρισε άλλη μια ήττα! Για την ακρίβεια η Γουότφορντ δεν τη νίκησε απλά, αλλά την ταπείνωσε επικρατώντας με 4-1.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο και μολονότι είδαν τον Ντε Χέα να αποκρούει δύο πέναλτι, πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Άστον Βίλα, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Μπράιτον, ενώ δύο(!) ματς ολοκληρώθηκαν με σκορ 3-3. Ο λόγος για το Μπέρνλι – Κρίσταλ Πάλας και το Νιουκάστλ – Μπρέντφορντ! Οι «καρακάξες» απέτυχαν ξανά να πάρουν την πρώτη τους νίκη. Ο Τζόλης μπήκε στο 90’ κι ο Γιαννούλης έμεινε στον πάγκο στο ντεμπούτο του Ντιν Σμιθ, το οποίο συνδυάστηκε με νίκη (2-1 τη Σαουθάμπτον) για τη Νόριτς.

Η Τσέλσι συνδύασε ουσία και θέαμα στο Λέστερ και παρέμεινε στην κορυφή της Premier League. Οι «μπλε» επικράτησαν 3-0 των «αλεπούδων», σε ένα ματς που θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει περισσότερα γκολ.

BUNDESLIGA

Η Ντόρτμουντ δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά κατάφερε να κάμψει (2-1) την αντίσταση της Στουτγκάρδης και να πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής την Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή.

Η Μπορούσια χρειάστηκε ένα γκολ του Μάρκο Ρόις στο 85ο λεπτό για να πάρει το «τρίποντο» και να εκμεταλλευτεί το «στραβοπάτημα» των Βαυαρών. Ο Ντίνος Μαυροπάνος ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του, η οποία, όμως, δεν μπόρεσε να πάρει… κάτι από το ματς.

Η Λεβερκούζεν του Πάνου Ρέτσου πήρε το… ντέρμπι των Ελλήνων κόντρα στην Μπόχουμ των Βασίλη Λαμπρόπουλου και Κώστα Σταφυλίδη. Οι γηπεδούχοι νίκησαν 1-0 κι επέστρεψε στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Ο Ρέτσος έμεινε στον πάγκο, ενώ οι Λαμπρόπουλος και Σταφυλίδης έπαιξαν σε όλο το ματς. Στο ντέρμπι του Βερολίνου, η Ουνιόν ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια, καθώς επικράτησε 2-0 της Χέρτα.

SERIE A

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε στην Φλωρεντία η Μίλαν. Η «καυτή» Φιορεντίνα νίκησε 4-3 τους «ροσονέρι» σε ένα τρελό ματς κι έβαλε… φωτιά στην κορυφή, μια ημέρα πριν από το ντέρμπι της Ίντερ με τη Νάπολι.

Η Γιουβέντους έβγαλε χαρακτήρα στη Ρώμη κι επικράτησε 2-0 της Λάτσιο, πλησιάζοντας στην πρώτη τετράδα. Οι φιλοξενούμενοι «έτρωγαν» σίδερα στην άμτνα και με δύο γκολ του Μπονούτσι με πέναλτι, πήραν ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» ουσίας, αλλά και… ψυχολογίας. Πριν από το ματς, οι γηπεδούχοι τίμησαν τον Τσίρο Ιμόμπιλε (ήταν τραυματίας) ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 160 γκολ. Ο Ιταλός επιθετικός γνώρισε την αποθέωσε, με τον ίδιο να δακρύζει.

Επιτέλους νίκη στο Μπέργκαμο για την Αταλάντα! Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι επικράτησε 5-2 της Σπέτσια και πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντο» στο «σπίτι» της, μετά από δύο μήνες. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα εδραιώνονται στην πρώτη τετράδα της Serie A.

LALIGA

Με νίκη σε καταλανικό ντέρμπι συνδυάστηκε η ιστορική επιστροφή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, η οποία έκαμψε 1-0 την αντίσταση της Εσπανιόλ. Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν με πέναλτι του Ντεπάι στο 48ο λεπτό, αλλά από εκεί και πέρα «υπέφερε» για να κρατήσει το «τρίποντο». Ειδικά, από το 80ο λεπτό και μέχρι το φινάλε, η πίεση των φιλοξενούμενων έγινε ασφυκτική κι είχαν δύο δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες, όχι απλά για ισοφαρίσουν, αλλά για να γυρίσουν «τούμπα» το ματς. Αυτή τη φορά, όμως, υπήρχε το… άστρο του Τσάβι!

Για ακόμα μια φορά η Ατλέτικο Μαδρίτης συνάντησε πολλά προβλήματα κόντρα σε «κλειστή» άμυνα, αλλά για ακόμα μια φορά βρήκε τη λύση από στημένη φάση. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε νίκησε 1-0 την Οσασούνα κι εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» της Σεβίλλης.

Στις καθυστερήσεις γλίτωσε την ήττα η ομάδα της Ανδαλουσίας, η οποία έμεινε στο 2-2 με την παθιασμένη Αλαβές. Το «στραβοπάτημα» της Σεβίλλης δίνει την ευκαιρία στη Ρεάλ να ανέβει στην κορυφή με νίκη.

  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Θύμα μεγάλη έκπληξης έπεσε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία γνώρισε την ήττα (2-1) στην έδρα της Άουγκσμπουργκ. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε το 22ο τέρμα του, ωστόσο οι μαχητικοί γηπεδούχοι διατήρησαν μέχρι το τέλος το προβάδισμα που είχαν πάρει από νωρίς στο παιχνίδι.

Στη LaLiga, Λεβάντε και Μπιλμπάο «κόλλησαν» στο 0-0, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μένει ικανοποιημένοι. Οι γηπεδούχοι παραμένουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι Βάσκοι έχασαν έδαφος στη μάχη για την Ευρώπη.

ΤΑ ΓΚΟΛ

PREMIER LEAGUE - 12η αγωνιστική

Σάββατο (20/11)

  • Λέστερ-Τσέλσι 0-3 (14' Ρίντιγκερ, 28' Καντέ, 71' Πούλισικ)
  • Άστον Βίλα-Μπράιτον 2-0 (84' Γουότκινς, 89' Μινγκς)
  • Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1 (28' Κινγκ, 44' Σαρ, 90+2' Ζοάο Πέδρο, 90+6' Ντένις - 50' Φαν Ντε Μπέικ)
  • Γουλβς-Γουέστ Χαμ 1-0 (58' Χιμένες)
  • Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας 3-3 (19’ Μι, 27’ Γουντ, 49’ Κορνέ – 8’, 36’ Μπεντέκε, 42’ Γκουεΐ)
  • Νιούκαστλ-Μπρέντφορντ 3-3 (10’ Λασέλ, 39’ Ζοέλιντον, 75’ Σεντ-Μαξιμέν – 11’ Τόνι, 31’ Χένρι, 61’ αυτ. Λασέλ)
  • Νόριτς-Σαουθάμπτον 2-1 (7’ Πούκι, 39’ Χάνλεϊ – 4’ Άνταμς)
  • Λίβερπουλ-Άρσεναλ 4-0 (39' Μανέ, 52' Ζότα, 73' Σαλάχ, 77' Μιναμίνο)

Κυριακή (21/11)

  • Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον 3-0 (44' Στέρλινγκ, 55' Ρόδρι, 86' Μπ. Σίλβα)
  • Τότεναμ-Λιντς 2-1 (58' Χόιμπιεργκ, 69' Ρεγκιλόν-44' Τζέιμς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες): Τσέλσι 29, Μάντσεστερ Σίτι 26, Λίβερπουλ 25, Γουέστ Χαμ 23, Άρσεναλ 20, Τότεναμ 19, Γουλβς 19, Μάντσεστερ Γ. 17, Μπράιτον 17, Κρίσταλ Πάλας 16, Έβερτον 15, Λέστερ 15, Σαουθάμπτον 14, Μπρέντφορντ 13, Άστον Βίλα 13, Γουότφορντ 13, Λιντς 11, Μπέρνλι 9, Νόριτς 8, Νιούκαστλ 6

Serie A - 13η αγωνιστική

Σάββατο (20/11)

  • Αταλάντα-Σπέτσια 5-2 (18’, 41’ Πάσαλιτς, 38’ πέν. Ζαπάτα, 83’ Μουριέλ, 89’ Μαλινόφσκι - 11’, 90'+1' Ενζολά)
  • Λάτσιο-Γιουβέντους 0-2 (21' πέν., 82' πέν. Μπονούτσι)
  • Φιορεντίνα-Μίλαν 4-3 (15’ Ντάνκαν, 45’+1’ Σαπονάρα, 60’, 85’ Βλάχοβιτς - 62’, 67’ Ιμπραΐμοβιτς, 90’+6’ Βενούτι)


Κυριακή (21/11)

  • Σασουόλο-Κάλιαρι 2-2 (37' Σκαμάτσα, 52' πεν. Μπεράρντι - 40' Μπαλντέ, 56' πεν. Ζοάο Πέδρο)
  • Μπολόνια-Βενέτσια 0-1 (61' Οκερέκε)
  • Σαλερνιτάνα-Σαμπντόρια 0-2 (40' αυτ. Τάκιο, 43' Καντρέβα)
  • Ίντερ-Νάπολι 3-2 (25' πεν. Τσαλχάνογλου, 44' Πέρισιτς, 61' Λαουτάρο - 17' Ζιελίνσκι, 78' Μέρτενς)
  • Τζένοα-Ρόμα 0-2 (82’, 94’ Γκιάν)


Δευτέρα (22/11)

  • Ελλάς Βερόνα-Έμπολι (19:30)
  • Τορίνο-Ουντινέζε (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες): Νάπολι 32, Μίλαν 32, Ίντερ 28, Αταλάντα 25, Ρόμα 22, Γιουβέντους 21, Λάτσιο 21, Φιορεντίνα 21, Μπολόνια 18, Βερόνα 16 (12αγ.), Έμπολι 16 (12αγ.), Σασουόλο 15, Βενέτσια 15, Τορίνο 14 (12αγ.), Ουντινέζε 14 (12αγ.), Σαμπντόρια 12, Σπέτσια 11, Τζένοα 9, Σαλερνιτάνα 7, Κάλιαρι 7

BUNDESLIGA - 12η αγωνιστική

Παρασκευή (19/11)

  • Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν 2-1 (23’ Μαντς Πέντερσεν, 36’ Χαν - 38’ Λεβαντόφσκι)

Σάββατο (20/11)

  • Ντόρτμουντ-Στουτγάρδη 2-1 (56’ Μάλεν, 85’ Ρόις - 63’ Μάσιμο)
  • Λεβερκούζεν-Μπόχουμ 1-0 (4’ Αντλί)
  • Γκλάντμπαχ-Γκρόιτερ Φιρτ 4-0 (9’, 57’ Χόφμαν, 28’ Νόιχαους, 43’ Πλεά)
  • Χόφενχαϊμ-Λειψία 2-0 (12’ Σαμασεκού, 68’ Νταμπούρ)
  • Αρμίνια Μπίλεφελντ-Βόλφσμπουργκ 2-2 (11’ Οκουγκάουα, 54’ πεν. Κλος - 62’ Βέγκχορστ, 63’ Νμέτσα)
  • Ουνιόν Βερολίνου-Χέρτα 2-0 (9' Αβονίγι, 30' Τρίμελ)

Κυριακή (21/11)

  • Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2 (34' Λίντστρεμ, 43' Κόστιτς)
  • Μάιντς-Κολωνία 1-1 (41' Μπούκαρντ - 47' Ετσκάν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 28, Ντόρτμουντ 27, Φράιμπουργκ 22, Λεβερκούζεν 21, Βόλφσμπουργκ 20, Ουνιόν Βερολίνου 17, Λειψία 18, Γκλάντμπαχ 18, Μάιντς 18, Χοφενχάιμ 17, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 15, Κολωνία 15, Μπόχουμ 13, Χέρτα Βερολίνου 13, Άουγκσμπουργκ 12, Στουτγκάρδη 10, Αρμίνια Μπίλεφελντ 9, Γκρόιτερ Φιρτ 1

LALIGA- 14η αγωνιστική

Παρασκευή (19/11)

  • Λεβάντε - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Σάββατο (20/11)

  • Θέλτα-Βιγιαρεάλ 1-1 (73' Μέντεζ-27' Α. Μορένο)
  • Σεβίλλη-Αλαβές 2-2 (38' Οκάμπος, 90'+ Ράκιτιτς-5' Λαγκουάρντια, 45'+ πεν. Χοσέλου)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα 1-0 (87’ Φελίπε)
  • Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ 1-0 (48' Ντεπάι)

Κυριακή (21/11)

  • Χετάφε-Κάντιθ 4-0 (7' Ολιβέρα, 60' Κουένκα, 81' Ουνάλ, 90'+ Μάτα)
  • Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4 (34’ Σουάρες – 19’ Ασένσιο, 25’ Νάτσο, 56’ Βινίσιους, 76’ Μεντί)
  • Έλτσε-Μπέτις 0-3 (12' Χουάνμι, 24' πεν. Γουίλιαν Χοσε, 27' Φεκίρ)
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βαλένθια 0-0

Δευτέρα 22/11

  • Ράγιο Βαγιεκάνο-Μαγιόρκα (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 30 (13αγ.), Σοσιεδάδ 29, Σεβίλλη 28 (13αγ.), Ατλέτικο Μαδρίτης 26 (13αγ.), Μπέτις 24, Μπαρτσελόνα 20 (13αγ.), Ράγιο Βαγεκάνο 20 (13αγ.), Οσασούνα 19, Αθλέτικ Μπιλμπάο 19 (13αγ.), Βαλένθια 18 , Εσπανιόλ 17, Βιγιαρεάλ 16 (13αγ.), Μαγιόρκα 15 (13αγ.), Αλαβές 14 (13αγ.), Θέλτα 13, Κάντιθ 12, Γρανάδα 11 (13αγ.), Ελτσε 11, Χετάφε 9, Λεβάντε 7

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΜΑ: Συμβουλές για τη χορήγηση του χαπιού της Merck κατά του κορονοϊού

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ισπανός ΥΠΕΞ για να ξεκαθαρίσει το θέμα με την Τουρκία - Επικοινωνία με Δένδια

Ιωάννα Τούνη: Η απάντησή της μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο (video)