ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσέλσι: Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας άναψε «πράσινο φως» για την πώληση της

Τσέλσι
AP Images

Τσέλσι: Στην τελική ευθεία έχει μπει η πώληση των «μπλε», καθώς όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας άναψε το «πράσινο φως».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει πηγή που γνωρίζει την υπόθεση στο Reuters, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει δώσει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις.

Να θυμίσουμε ότι το «οκ» της κυβέρνησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα έπρεπε ο Ρώσος μεγιστάνας να δώσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι δεν θα έχει οικονομικό όφελος από τη συμφωνία.

Ο Αμπράμοβιτς έχει δεσμευθεί ότι το ποσό θα δοθεί για την ενίσχυση των θύματων του πολέμου στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της Μεγάλη Βρετανίας πήρε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα συμβεί κι έτσι η μεταβίβαση των μετοχών της Τσέλσι στον Τομ Μπέλι θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Η έγκριση της βρετανικής κυβέρνησης για την πώληση οριστικοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (24/5), αποκάλυψε η πηγή, αν και η συμφωνία αντιμετωπίζει επίσης την ανάγκη έγκρισης από την Ε.Ε., καθώς ο Αμπράμοβιτς έχει πορτογαλικό διαβατήριο.

Οι Financial Times και το BBC ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν την (εκκρεμή) έγκριση της πώλησης από την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Τσέλσι: Προχωράει η πώληση των «μπλε» - Η συνδρομή της Unicef λύνει τα νομικά «κολλήματα»