ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρσέλο: Από το «έλα μας έχει πιάσει τρέλα» στην έξοδο του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός Μαρσέλο
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Μαρσέλο: Στις αρχές Σεπτεμβρίου 20.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να τον υποδεχθούν, 70 ημέρες αργότερα βρίσκεται με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου.

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου, όταν η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ πυροδοτούσε τη «βόμβα» Μαρσέλο, με τους φίλους της ομάδας να φωνάζουν εκστασιασμένοι «Μαρσέλο έλα, μας έχει πιάσει τρέλα». Ο κάτοχος πέντε Champions League ήρθε, αλλά μάλλον «τρέλανε» άπαντες στον Ολυμπιακό, με το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε σε «φιάσκο».

Ο 35χρονος αποκτήθηκε για να ηγηθεί της προσπάθειας του Ολυμπιακού τόσο στην Ελλάδα, όσο κυρίως στην Ευρώπη. Άλλωστε, η απόκτηση «μεγάλων» ονομάτων, όπως ο Μαρσέλο κι ο Χάμες Ροντρίγκες, κάνουν λίγο πιο «αληθινό» το όνειρο της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Αυτό τουλάχιστον στη θεωρία, καθώς στην πράξη τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Μαρσέλο ήρθε στη χώρα μας, γνώρισε την αποθέωση σε ένα γεμάτο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά μέσα σε δυο μήνες έγινε από «κορυφαίος αριστερός μπακ στον πλανήτη», σε έναν παίκτη που είναι μόνιμα εκτός αποστολής.

Ο Βραζιλιάνος εμφανίστηκε με παραπάνω κιλά και χωρίς να βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Ο ίδιος, βέβαια, δήλωνε σε κάθε ευκαιρία έτοιμος να βοηθήσει. Ο Μίτσελ τον έβαλε για πρώτη φορά στο εντός έδρας παιχνίδια με την Καραμπάγκ, αλλά όσο κυλούσαν οι μέρες, τόσο γινόταν πιο ξεκάθαρο ότι ο Μαρσέλο, όχι μόνο δεν έμπαινε πιο ενεργά στα πλάνα του Ισπανού, αλλά έβγαινε τελείως από αυτά. Άλλωστε η εικόνα του πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης δεν άλλαξε ποτέ.

Πέρα από την αγωνιστική κατάσταση, βέβαια, στον Ολυμπιακό υπήρξε δυσαρέσκεια και για όσα «ανέβαζε» στα social media. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το post του πριν το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός κι οι φωτογραφίες από τη βόλτα του στην Ακρόπολη.

Το «ξεσκαρτάρισμα» του ρόστερ αποτελεί «μονόδρομος» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στην περίπτωση του Μαρσέλο (όπως και σε αυτή του Βρσάλικο) παλεύει πλέον να μειώσει την οικονομική «χασούρα», γλιτώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ο Βραζιλιάνος θα αποχαιρετήσει, έχοντας παίξει σε μόλις 121 λεπτά σε πέντα ματς κι από τα αφιερώματα με τα μεγαλύτερα «μπαμ» των ελληνικών ομάδων, θα βρεθεί σε αυτά με τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές.

Σχετικές ειδήσεις