ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Σαχτάρ βρίσκει νέες οικογένειες για τα παιδιά που έμειναν ορφανά

Πόλεμος στην Ουκρανία
Intime News

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Σαχτάρ συμμετέχει ενεργά στην ανεύρεση οικογενειών για τα παιδιά που έμειναν ορφανά.

Ο ουκρανικός σύλλογος δείχνει το ανθρωπιστικό του πρόσωπο, καθώς συμβάλει στη βοήθεια για τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο.

Επίσης, η Σαχτάρ έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα για τις επεμβάσεις στρατιωτών, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Όπως αναφέρει η Daily Mirror, οι ποδοσφαιριστές έχουν δώσει ένα σημαντικό μέρος του μισθού τους, για να στηρίξουν τους σοβαρά τραυματίες, αλλά κι όσους έχασαν τα σπίτια τους.

Ο CEO του συλλόγου, Σεργκέι Πάλκιν, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία δεν είναι να κερδίζεις ή να χάνεις αγώνες. Είναι ένα όχημα για τη διαδικασία αποκατάστασης από έναν πόλεμο. Όταν άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες στη χώρα μας, ανοίξαμε ένα καταφύγιο για 2.000 πρόσφυγες και τους παρείχαμε ρούχα, τρόφιμα, νερό και φάρμακα και συνεχίζουμε αυτήν την επιχείρηση τώρα. Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, βρήκαμε σε 31 παιδιά που έχασαν τους γονείς τους νέα σπίτια σε 17 οικογένειες, δηλαδή 31 ορφανά που χάθηκαν και βρήκαν ξανά ασφάλεια. Δίνουμε ελπίδα στα παιδιά και βοήθεια για τις οικογένειες»

Επίσης, ανέφερε: «Νωρίτερα φέτος παίξαμε έναν φιλανθρωπικό αγώνα για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί και για να στηρίξουμε τους τραυματισμένους στρατιωτών μας, που απέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ. Και αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούμε επεμβάσεις για βαριά τραυματισμένους στρατιώτες, στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία, που κοστίζουν έως και 100.000 δολάρια».

Σχετικές ειδήσεις