ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Bundesliga: Αγγίζει τον τίτλο η Ντόρτμουντ - Νίκησε Άουγκσμπουργκ και ξετύλιξε το δώρο της Μπάγερν

Bundesliga: Αγγίζει τον τίτλο η Ντόρτμουντ - Νίκησε Άουγκσμπουργκ και ξετύλιξε το δώρο της Μπάγερν
AP Photo/Matthias Schrader

Bundesliga: Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Γερμανία είναι η Ντόρτμουντ, μετά τη νίκη της 3-0 επί της Άουγκσμπουργκ.

Το βράδυ του Σαββάτου (20/05) η Λειψία έκανε το… δώρο στην Μπορούσια, με τη νίκη της 3-1 επί της Μπάγερν στο Μόναχο. Και την Κυριακή (21/05) το απόγευμα, η Ντόρτμουντ το... ξετύλιξε, καθώς πήρε την εκτός έδρας νίκη 3-0 επί της αδιάφορης Άουγκσμπουργκ και προσπέρασε στην πρώτη θέση, έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από τους Βαυαρούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βεστφαλούς ήταν ο Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος σκόραρε τα δύο πρώτα τέρματα της Ντόρτμουντ και ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη για τους «κιτρινόμαυρους». Πάντως, το «τρίποντο» μόνο εύκολα δεν ήρθε για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς.

Η Άουγκσμπουργκ αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 38’ ο Ουντουοχκάι αποβλήθηκε, όμως, η «λύτρωση» για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 59ο λεπτό με το γκολ του Σεμπαστιάν Αλέ.

Ο Γάλλος ήταν αυτός που «κλείδωσε» τη νίκη στο 84ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και στις καθυστερήσεις, ο Μπραντ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Έτσι, η Ντόρτμουντ θέλει την εντός έδρας νίκη στον αγώνα με την αδιάφορη Μάιντς στην τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα στην Bundesliga.

Σχετικές ειδήσεις