ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άφησε την Ιταλία για τη Σαουδική Αραβία ο Μαντσίνι

Άφησε την Ιταλία για τη Σαουδική Αραβία ο Μαντσίνι

Παραιτήθηκε απ’ την «Σκουάντρα Ατζούρα» ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη Σαουδική Αραβία έναντι 18 εκ. ευρώ ετησίως. 

Πέρα απ’ το συλλογικό, η Σαουδική Αραβία κάνει… μπάσιμο και στο Εθνικό επίπεδο. Το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστή η παραίτηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Με τον έμπειρο τεχνικό με δική του επιλογή να αφήνει την «Σκουάντρα Ατζούρα» με την οποία έκανε μεγάλη επιτυχία κατακτώντας το Euro.

Η απόφασή του αυτή, οφείλεται στην επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία. ο Μαντσίνι θα αναλάβει τη συγκεκριμένη Εθνική, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Ρενάρ ο οποίος ήταν στον πάγκο της στο Παγκόσμιο του Κατάρ και έφυγε για την Εθνική γυναικών της Γαλλίας.

Φυσικά για να κάνει αυτή την επιλογή, χρειάστηκε να γίνει πλουσιότερος κατά 54.000.000 ευρώ. Τόσα θα πάρει για τη διάρκεια του συμβολαίου του με την Σαουδική Αραβία.

Ο Μαντσίνι θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο για να οδηγήσει τους Σαουδάραβες στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026. Ο ίδιος στο μήνυμά του για το «αντίο» στην Εθνική Ιταλίας, ανέφερε:

«Η παραίτηση από τη θέση του προπονητή της εθνικής Ιταλίας ήταν προσωπική επιλογή. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Γκαμπριέλε Γκράβινα για την εμπιστοσύνη, μαζί με όλα τα μέλη της ομοσπονδίας. Χαιρετίζω και ευχαριστώ όλους τους παίκτες και τους φιλάθλους που με συνόδευσαν σε αυτά τα πέντε χρόνια. Πάντα θα κουβαλάω στην καρδιά μου την εκπληκτική κατάκτηση του Euro 2020. Ήταν τιμή μου, εθνική Ιταλίας».