ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Απολύθηκε ο προπονητής της εθνικής γυναικών για την υπόθεση Ρουμπιάλες

Ισπανία: Απολύθηκε ο προπονητής της εθνικής γυναικών για την υπόθεση Ρουμπιάλες
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Χόρχε Βίλντα αποτελεί παρελθόν από τη θέση του προπονητή της εθνικής γυναικών Ισπανίας, λόγω του σκανδάλου με το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο.

Η υπόθεση του Λουίς Ρουμπιάλες και το φιλί στην αρχηγό της εθνικής γυναικών της Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο κατά την απονομή του Μουντιάλ που κατέκτησε, συγκλόνισε το ποδόσφαιρο της χώρας και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Σε μια ακόμα εξέλιξη αυτού του σκανδάλου, παρελθόν αποτελεί και ο προπονητής και τεχνικός διευθυντής της εθνικής γυναικών, Χόρχε Βίλντα.

Ο εκτελών χρέη προέδρου στην RFEF, Πέδρο Ρότσα, ήταν εκείνος που κοινοποίησε την απόφαση στον 42χρονο τεχνικό, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών το πρωί της Τρίτης (5/9) στην έδρα της ομοσπονδίας.

Ο Μαδριλένος προπονητής «κλείνει» έτσι την οκταετή παραμονή του στο «τιμόνι» της εθνικής ομάδας γυναικών, την οποία ανέλαβε το 2015, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ιγκνάσιο Κερέδα, μετά τις θητείες του στην τεχνική ηγεσία των εθνικών ομάδων u17 και u19.

Και το κάνει ακριβώς λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του πιο σημαντικού τίτλου στην ιστορία του ισπανικού γυναικείου ποδοσφαίρου, αυτού στο το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ουσιαστικά ο Βίλντα χρεώνεται τις σχέσεις του με τον Λουίς Ρουμπιάλες, τον οποίο χειροκρότησε στην τελευταία ομιλία του, αν και λίγες ώρες αργότερα τάχθηκε εναντίον του.

Επίσης, δεν άρεσε το γεγονός πως όλοι οι συνεργάτες του παραιτήθηκαν λίγες μέρες μετά το σκάνδαλο με το φιλί στην Τζένι Ερμόσο, ενώ ο ίδιος θέλησε να παραμείνει στη θέση του.

Διαβάστε επίσης:

Μουντομπάσκετ 2023, Ιταλία – ΗΠΑ 63-100: Η Team USA «ισοπέδωσε» τους «Ατζούρι» και πέρασε στους «4»

Λιονέλ Μέσι: Ο συμπαίκτης του που έχει μεγαλύτερη περιουσία από τον ίδιο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ισπανία: Επίθεση σε Ρουμπιάλες από την Εθνική ανδρών για το φιλί σκάνδαλο - «Αμαύρωσε την επιτυχία»

Στο νοσοκομείο η μητέρα του Ρουμπιάλες μετά την απεργιά πείνας – Ζαλιζόταν και ήταν εξαντλημένη

Ισπανία: Βίντεο δείχνει την Ερμόσο να γελάει για το φιλί που της έδωσε ο Ρουμπιάλες

Ισπανία: Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζητά την παραίτηση του Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Παραιτήθηκε το τεχνικό επιτελείο του Βίλδα στην Ισπανία, λόγω Ρουμπιάλες

Ισπανία: Νέο σκάνδαλο με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας - Η άσεμνη χειρονομία πριν το φιλί στην Ερμόσο