ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: «Βόμβα» στη διαιτησία - Έθεσε θέμα Μπένετ ο Μπαλτάκος μετά το φιάσκο στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

ΕΠΟ: «Βόμβα» στη διαιτησία - Έθεσε θέμα Μπένετ ο Μπαλτάκος μετά το φιάσκο στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Intime

ΕΠΟ: Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην ελληνική διαιτησία, καθώς ο Τάκης Μπαλτάκος θέτει θέμα προέδρου, έπειτα από την επιλογή του Στιβ Μπένετ να ορίσει Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.

«Χαμός» έχει ξεσπάσει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά την απόφαση του Στιβ Μπένετ, επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να ορίσει Έλληνα ρέφερι στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ορισμοί από την αρμόδια Επιτροπή για τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής της Super League, οι πληροφορίες προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, η ΠΑΕ ΑΕΚ με διαρροή είχε ξεκαθαρίσει πως είναι κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο παρουσίας Έλληνα διαιτητή στο πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι της φετινής σεζόν, ενώ ακολούθησε η φημολογία πως η ΚΕΔ παραδέχθηκε την αδυναμία της εύρεσης ρέφερι υψηλού επιπέδου, για ένα ματς που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα (25/09) και τη δράση στην Ευρώπη να είναι κυρίως το Σαββατοκύριακο (23-24/09).

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Τάκη Μπαλτάκου, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ προχώρησε σε επίσημη δήλωση, με την οποία τονίζει πως παρά την προσπάθειά του και την ενασχόληση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν για την έλευση ξένων ρέφερι, ο Στιβ Μπένετ όρισε Έλληνα, όχι μόνο στο επερχόμενο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, αλλά και σ’ αυτό που προηγήθηκε, ΠΑΟΚ – Άρης με την παρουσία του Παπαπέτρου.

Για τον λόγο αυτό, ο Τάκης Μπαλτάκος αποφάσισε να συγκαλέσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την ερχόμενη Τετάρτη (27/09) με θέμα «Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ» κάτι που σημαίνει πως θέτει θέμα παρουσίας του Στιβ Μπένετ.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ:

«Ο κ. Μπένετ για τον αγώνα Παναθηναϊκός - ΑΕΚ της Δευτέρας 25/9 έχει ορίσει Έλληνα Διαιτητή. Ο κ. Μπένετ, παρά την προσπάθειά μου για την πρόσκληση ξένων διαιτητών στα ντέρμπυ, παρά την αντίστοιχη ενασχόληση και ενέργεια του Προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν, παρά την εκπεφρασμένη άποψη όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν όρισε ξένο διαιτητή ούτε στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ ούτε στο ντέρμπυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Για τον λόγο αυτό, συγκαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα: Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ».