ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Ολοκληρώθηκε με τεσσάρα το «μαρτύριο» του Άγιαξ

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Ολοκληρώθηκε με τεσσάρα το «μαρτύριο» του Άγιαξ

Συνεχίστηκε και τελείωσε το ματς του Άγιαξ με τη Φέγενορντ και η ομάδα του Ρότερνταμ επικράτησε 4-0 του προσεχούς αντιπάλου της Ένωσης για το Europa League.

Στο 55ο λεπτό του αγώνα στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», είχε διακοπεί το ντέρμπι του Άγιαξ με τη Φέγενορντ. Λόγω κροτίδων και καπνογόνων που πέταγαν στον αγωνιστικό χώρο οι φίλοι του «Αίαντα», επειδή η ομάδα τους γνώριζε βαριά ήττα (0-3 εκείνη τη στιγμή).

Τα λεπτά που απέμεναν παίχτηκαν σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, για να… ολοκληρωθεί το «μαρτύριο» του Άγιαξ. Τελικά αυτό συνέβη με ένα ακόμη γκολ και η Φέγενορντ πήρε τεράστια νίκη με 4-0 στην έδρα του μεγάλου της αντιπάλου.

Ο Σαντιάγκο Χιμένες πέτυχε το τέταρτο τέρμα στο 59’, κάνοντας χατ τρικ καθώς είχε πετύχει δύο τέρματα πριν την προ ημερών διακοπή του αγώνα. Ο Παϊσάο ήταν ο άλλος σκόρερ της ομάδας του Ρότερνταμ.

Ο Άγιαξ που θα έρθει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 5/10 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, έπαιξε με τους: Γκόρτερ, Γκααέι (32΄ Ρενς), Σούταλο, Σόσα (46΄ Σαλάχ-Εντιν / 55΄ Άκπομ), Φαν ντεν Μπούμεν, Χάτο, Τέιλορ, Φος (81΄ Αβιλα), Μπεργκχάους, Φορμπς (81΄ Φαν Αξελ Ντόνγκεν), Μπρομπέι.

Με 5 βαθμούς σε 5 αγώνες ο Άγιαξ είναι πέμπτος απ’ το τέλος αυτή τη στιγμή στην Eredivisie. Στο -10 απ’ την κορυφή όπου φιγουράρουν Αϊντχόφεν και Αλκμάαρ, με τη Φέγενορντ να ακολουθεί με 14.