ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Λυτρωτής Φορτούνης στην Αρκαδία

Super League, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Λυτρωτής Φορτούνης στην Αρκαδία

Περνώντας στο ματς ως αλλαγή ο Κώστας Φορτούνης πέτυχε τα γκολ που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στις νίκες επικρατώντας 2-0 στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Ήταν το 63ο λεπτό όταν ο Φορτούνης πέρασε στο ματς. Έξι λεπτά μετά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λύνοντας το… Γόρδιο δεσμό που ταλαιπωρούσε τον Ολυμπιακό στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης. Έτσι, μετά από δύο ήττες σε πρωτάθλημα και Europa League, οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας 2-0 στην Αρκαδία για την 11η αγωνιστική της Super League. Και το δεύτερο τέρμα ήρθε απ' τον έμπειρο μεσοεπιθετικό στις καθυστερήσεις!

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να φτάνουν πρώτοι κοντά στο γκολ. Στο 7’ έγινε σέντρα από τα δεξιά κι ο Μιριτέλο δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο επιθετικός του Αστέρα στάθηκε άτυχος λίγο αργότερα καθώς αποχώρησε τραυματισμένος απ’ το ματς.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην πρώτη του φάση στο 23’, όταν ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα και ο Ελ Κααμπί σούταρε πάνω στα σώματα. Μετά το πρώτο ημίωρο, τα σουτ των Χέσε και Αλεξανδρόπουλου δεν ανησύχησαν. Κάπως έτσι το ματς κύλησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με σουτ των Αλεξανδρόπουλου και Μπιέλ χωρίς αποτέλεσμα. Το γύρισμα του Ποντένσε και η προβολή του Σκάρπα δεν απείλησαν μέχρι τη μία ώρα αγώνα στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ο Κρέσπι στο 67’ απείλησε, με τον Πασχαλάκη να κρατά το μηδέν. Δύο λεπτά μετά, «έσπασε» η ισορροπία με τον Κώστα Φορτούνη που είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα, να λύνει το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος άσος σούταρε έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ατιένθα και μπέρδεψε τον Παπαδόπουλο για το 0-1.

Το ματς κυλούσε με το σκορ να διατηρείται και στο 87’ ο Αστέρας είχε την καλύτερη στιγμή του στο δεύτερο μέρος, με την κεφαλιά του Καλτσά να φεύγει άουτ. Στο 90+6' ενώ ο Παπαδόπουλος είχε ανέβει για το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, ο Φορτούνης έγινε κάτοχος της μπάλας και "έγραψε" το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τη δύσκολη και σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που τον στέλνει στους 24 βαθμούς μαζί με την ΑΕΚ στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στους 11 και την 9η θέση.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Χουχούμης, Μάντζης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ατιένζα, Ρούμπεν, Χουχούμης (83’ Ντιαρά), Σουρλής (67’ Ζουγλής), Γκος (66’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Κρέσπι (83’ Αλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο (15’ Μάντζης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ελ Κααμπί (73’ Γιόβετιτς), Σκάρπα (63’ Φορτούνης), Αλεξανδρόπουλος, Ροντινέι, Χέσε, Μπιελ (63’ Μασούρας), Ρέτσος, Ντόη, Σολμπάκεν (46’ Ποντένσε/88’ Ιμπόρα).