ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατέθεσε στο δικαστήριο η Ερμόσο: «Το φιλί του Ρουμπιάλες άλλαξε τη ζωή μου, δεν υπήρχε συναίνεση»

Κατέθεσε στο δικαστήριο η Ερμόσο: «Το φιλί του Ρουμπιάλες άλλαξε τη ζωή μου, δεν υπήρχε συναίνεση»
EPA - AΠΕ

Η Τζένι Ερμόσο κατέθεσε στο εθνικό δικαστήριο της Μαδρίτης μετά την καταγγελία της το περασμένο καλοκαίρι κατά του τότε προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες για το φιλί στο στόμα κατά την απονομή των χρυσών μεταλλίων στο Μουντιάλ Γυναικών.

Η Ισπανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Τζένι Ερμόσο, επανέλαβε την Τρίτη (2/1) στο δικαστήριο, ότι το φιλί που δέχθηκε από τον πρώην πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Λουίς Ρουμπιάλες, «δεν ήταν συναινετικό» και ότι είχε υποστεί έντονη πίεση.

Η διεθνής επιθετικός της μεξικανικής Τίγκρες, εμφανίστηκε στο εθνικό δικαστήριο της Μαδρίτης, με τους δικηγόρους της και σύμφωνα με δικαστική πηγή, κατά την κατάθεσή της, επανέλαβε ότι αυτό το φιλί «δεν είχε συναίνεση σε καμία στιγμή».

Ανέφερε επίσης ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον Ρουμπιάλες και τη συνοδεία του μετά τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε στο Σίδνεϊ, κάτι που «άλλαξε τη ζωή μου, δημιουργώντας μια κατάσταση αναταραχής και θλίψης».

Κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση και το αδίκημα του καταναγκασμού, ο Λουίς Ρουμπιάλες κατέθεσε ήδη τον Σεπτέμβριο στο δικαστήριο. Έκτοτε του απαγορεύτηκε να πλησιάζει σε απόσταση 200 μέτρων την Ερμόσο.

Τρία άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προπονητή της γυναικείας εθνικής ομάδας, Χόρχε Βίλντα, κατηγορήθηκαν επίσης για αυτήν την υπόθεση από τον ανακριτή.

Μετά από μια πρόσφατη μεταρρύθμιση του Ισπανικού Ποινικού Κώδικα, ένα μη συναινετικό φιλί μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική επίθεση, μια εγκληματική κατηγορία που συγκεντρώνει όλα τα είδη σεξουαλικής βίας. Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι ποινές που πρόκειται να επιβληθούν στον Ρουμπιάλες κυμαίνονται από πρόστιμο έως τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Στις 20 Αυγούστου, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στο Σίδνεϊ, ο 46χρονος Ισπανός φίλησε αιφνιδιαστικά στο στόμα την Ερμόσο, προκαλώντας αντιδράσεις στην Ισπανία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάτω από πίεση, ο Ρουμπιάλες κατέληξε να παραιτηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι έπεσε θύμα μιας «άδικης εκστρατείας». Έκτοτε έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο από τη FIFA για τρία χρόνια.

Η Τζένι Ερμόσο, 33 ετών, εξελέγη «γυναίκα της χρονιάς» για το 2023 από την ισπανική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού GQ.

Σχετικές ειδήσεις