ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Παγκόσμια συγκίνηση για το δράμα του Σουηδού προπονητή - «Συνέχισε να παλεύεις»

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Παγκόσμια συγκίνηση για το δράμα του Σουηδού προπονητή - «Συνέχισε να παλεύεις»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον αποκάλυψε πως του μένει λιγότερο από ένας χρόνος ζωής, με τις αντιδράσεις να είναι συγκινητικές.

Σοκ προκάλεσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η αποκάλυψη του Σβεν Γκόραν Έρικσον ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ προέτρεψε τον Σουηδό πρώην προπονητή του στην Εθνική Αγγλίας να συνεχίσει να αγωνίζεται.

«Θλιβερά νέα σήμερα το πρωί. Οι σκέψεις μου είναι με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον και την οικογένειά του. Ένας λαμπρός προπονητής και ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Αγαπημένος και σεβαστός από όλους. Είμαστε όλοι μαζί σου Σβεν, συνέχισε να παλεύεις», τόνισε ο Άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Ο Έρικσον έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του Ρούνεϊ με τον Σουηδό προπονητή να δίνει στον επιθετικό το διεθνές ντεμπούτο του με την Αγγλία σε ηλικία 17 ετών το 2003. Αργότερα τον προστάτευσε μετά την αποβολή του στους προημιτελικούς του ΠαγκοσμίουΚυπέλλου εναντίον της Πορτογαλίας το 2006.

«Είναι το χρυσό παιδί του αγγλικού ποδοσφαίρου, οπότε μην τον σκοτώσετε», είπε μετά τον αγώνα.

Σε μια λαμπερή προπονητική καριέρα ο Έρικσον ήταν προπονητής στις Γκέτεμποργκ, Μπενφίκα, Ρόμα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Λάτσιο, Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ. Ήταν επίσης μάνατζερ του Μεξικού, της Ακτής Ελεφαντοστού και των Φιλιππίνων.

Ωστόσο, η θητεία του στην Εθνική Αγγλίας για πέντε χρόνια ήταν αυτή που τον έκανε διάσημο παγκοσμίως. Μεταξύ 2001 και 2006 καθοδήγησε τη λεγόμενη «χρυσή γενιά», συμπεριλαμβανομένων των Ντέιβιντ Μπέκαμ, Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ, αλλά ποτέ δεν κέρδισε το μεγάλο τρόπαιο που όλοι περίμεναν.

Η Μάντσεστερ Σίτι, την οποία προπονούσε ο Έρικσον μεταξύ 2007 και 2008, ήταν μεταξύ των πρώην ομάδων του που έστειλαν μηνύματα υποστήριξης.

«Όλοι στη Μάντσεστερ Σίτι σκέφτονται τον Σβεν Γκόραν Έρικσον και θέλουμε να εκφράσουμε τη συλλογική μας υποστήριξη στον πρώην προπονητή μας, την οικογένεια και τους φίλους του, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», ανέφερε η Σίτι.

«Λυπούμαστε όλοι που μάθαμε τα νέα της διάγνωσης του πρώην προπονητή της Λέστερ, Σβεν-Γκόραν Έρικσον. Είμαστε όλοι μαζί σου, Σβεν», έγραψε η Λέστερ.

Η UEFA, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πρόσθεσε: «Όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι μαζί σου, Σβεν».

Ο Έρικσον είχε απολαύσει μια επιτυχημένη περίοδο ως επικεφαλής της Λάτσιο που οδήγησε τον σύλλογο στον δεύτερο τίτλο της Serie A το 2000, μαζί με το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, το Κύπελλο Ιταλίας και την επιτυχία του Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Τελικά άφησε την ιταλική ομάδα για να γίνει ο πρώτος ξένος προπονητής της Αγγλίας το 2001.

Η Λάτσιο μοιράστηκε ένα βίντεο του Έρικσον και δημοσίευσε το μήνυμα «Κύριε, είμαστε δίπλα σας».