ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK: Ο Λιούμπισιτς δεν… μάσησε κόντρα στους Bad Blue Boys – Το μεσημέρι στην Αθήνα ο παίκτης

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς ΑΕΚ
Intime News

ΑΕΚ: Η στάση του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, την οποία προσπάθησαν να «χαλάσουν» οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Οι Bad Blue Boys έχουν την ικανότητα να επηρεάσουν καταστάσεις στον σύλλογο της Κροατίας, καθώς δύο παλαιότερα μέλη τους είναι στο ΔΣ κι έχουν επιρροή και σε άλλους.

Οι BBB έγιναν γνωστοί για τη χουλιγκανική δράση τους και στη χώρα μας, μετά την επιδρομή θανάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Από τη στιγμή που ο κροατικός τύπος έφερε στην επιφάνεια το θέμα της μετακίνησης του Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ, οι ΒΒΒ ξεκίνησαν τις προσπάθειες να... χαλάσουν τη μεταγραφή.

Το ΔΣ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έκανε πίσω κι ακύρωσε όσα είχε συμφωνήσει με την «Ένωση» ωστόσο η στάση και η τόλμη του Λιούμπισιτς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ανατροπή των δεδομένων. Ο ποδοσφαιριστής είχε ξεκαθαρίσει στον προπονητή του ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα και μάλιστα εξασφάλισε άδεια από την προπόνηση της Τρίτης (30/1), για να δώσει το «παρών» στο συμβούλιο του συλλόγου.

Με το κλίμα στις τάξεις των οπαδών να είναι «βαρύ» για τον ίδιο, ο Κροάτης δεν… μάσησε κόντρα στους Bad Blue Boys και ξεκαθάρισε ότι θέλει να αποχωρίσει. Χωρίς αμφιβολία μια γενναία κίνηση, με δεδομένο το ποιους είχε απέναντι του να αντιδρούν, οπαδούς με έντονη χουλιγκανική δράση. Να θυμίσουμε ότι ο Λιούμπισιτς είχε ακόμα 3,5 χρόνια συμβόλαιο με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η οποία είχε τον τελευταίο λόγο.

Η μεγάλη κι αναλυτική κουβέντα που είχε με τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά κι η επικοινωνία του με τον Ντομαγκόι Βίντα, είχαν κάνει ξεκάθαρο στο μυαλό, το που ήθελε να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο. Επίσης, ο 24χρονος παίκτης έχει ήδη πάρει μια γεύση από τη γεμάτη «OPAP Arena».

Όλα τα παραπάνω, μαζί με την οικονομική υπέρβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη έφεραν την ανατροπή των δεδομένων και τη συμφωνία όλων των πλευρών. Η μεγάλη αποφασιστικότητα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ συνέβαλε τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, μια αποφασιστικότητα που «γεννήθηκε» μετά τη μεγάλη επιθυμία, εδώ και μήνες, του Ματίας Αλμέιδα να αποκτηθεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς αναμένεται στην Αθήνα στις 14:45, με πτήση από το Βελιγράδι, για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο, το οποίο αναμένεται να έχει διάρκεια τεσσάρων ετών. Ο πρώην παίκτης της Ντινάμο Ζάγκρεμπ θα πάρει τη φανέλα με το Νο23.

Σχετικές ειδήσεις