ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA: Οι έντονες αντιδράσεις φέρνουν αναστολή των δοκιμών της μπλε κάρτας

FIFA Μπλε Κάρτα
ΑΠΕ - ΜΠΕ

FIFA: Στον «πάγο» φαίνεται ότι μπαίνουν οι δοκιμές της μπλε κάρτας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε.

Η Telegraph ανέφερε ότι το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) σκοπεύει να εγκρίνει τη νέα κάρτα.

Η μπλε κάρτα θα βγαίνει από το τσεπάκι των διαιτητών για να τιμωρήσει τους ποδοσφαιριστές με δεκάλεπτη αποβολή από τον αγώνα (μέτρο που θυμίζει αγώνες ράγκμπι και πόλο).

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες σε σημείο που η FIFA αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινήσεις, αναφέροντας: «Η FIFA επιθυμεί να διευκρινίσει ότι οι αναφορές για τη λεγόμενη "μπλε κάρτα" σε ελίτ επίπεδα του ποδοσφαίρου είναι εσφαλμένες και πρόωρες. Οποιαδήποτε τέτοια δοκιμή, εάν εφαρμοστεί, θα πρέπει να περιορίζεται σε χαμηλότερα επίπεδα, θέση που η FIFA σκοπεύει να επαναλάβει όταν αυτό το θέμα της ημερήσιας διάταξης συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της IFAB, στις 2 Μαρτίου».

Στην Αγγλία ήθελαν η μπλε κάρτα να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το ιστορικό FA Cup, αλλά η FIFA επιθυμεί το πείραμα για την προσωρινή αποβολή να εφαρμοστεί σε μια διοργάνωση μικρότερου κύρους από το Κύπελλο Αγγλίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με νέο δημοσίευμα της Telegraph, αποφασίστηκε η αναστολή της εφαρμογής της μπλε κάρτας. Μάλιστα, υπογραμμίζονται οι πολλές αντιδράσεις που υπήρχαν στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, ήταν αυτός που πρώτος αντιτάχθηκε δημόσια στην εφαρμογή της νέας κάρτας, σχολιάζοντας ότι: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής. Γι' αυτό είναι οι κίτρινες κάρτες. Το τρέχον σύστημα λειτουργεί καλά, απλά πρέπει να εφαρμοστεί σωστά. Η προσθήκη μιας μπλε κάρτας θα έδινε απλώς περισσότερη σύγχυση κατά τη γνώμη μου, γι' αυτό και είμαι αντίθετη».

Επίσης, ο Γιούργκεν Κλοπ είπε ότι: «Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που αυτοί οι τύποι (η IFAB) είχαν μια φανταστική ιδέα... αν είχαν ποτέ μία», ενώ ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο τόνισε ότι οι μπλε κάρτες θα προκαλέσουν περισσότερες διαμάχες και θα περιπλέξουν τα πράγματα για παίκτες, διαιτητές και φιλάθλους.

Σχετικές ειδήσεις