ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1: Έσωσε τον βαθμό και παρέμεινε στην κορυφή

Super League, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1: Έσωσε τον βαθμό και παρέμεινε στην κορυφή

Super League: Ένα γκολ του Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό έδωσε στον ΠΑΟΚ τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην ΑΕΚ, που είχε ανοίξει το σκορ με τον Ελίασον και τον διατήρησε στην πρώτη θέση, ένα βαθμό πάνω από τον Παναθηναϊκό.

Σε σκληρή μάχη εξελίχθηκε το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ δυνατά μαρκαρίσματα και σχεδόν καμία ευκαιρία, η Ένωση μπήκε ιδανικά στην επανάληψη, με τον Ελίασον να σκοράρει στο 47'.

Για πάνω από 40 λεπτά διατήρησε το προβάδισμα που θα την έφερνε μόνη πρώτη στην κορυφή της Super League, αλλά το γκολ του Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό χάρισε στον ΠΑΟΚ την ισοπαλία (1-1) και τον διατήρησε στην πρώτη θέση.

Αντίθετα, η ΑΕΚ υποχώρησε στην τρίτη θέση, μιας και την προσπέρασε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη στις Σέρρες.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μετά από ένα κάκιστο 45λεπτο με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους χάθηκε η πιο σημαντική ευκαιρία. Ο Σουαλιό Μεϊτέ πέρασε από τους Γενς Γιόνσον και Κάλενς, αλλά από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στάνκοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ. Από βαθιά μπαλιά του Γιόνσον, ο Λιβάι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και γύρισε στον Ελίασον που έκανε από κοντά το 0-1. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 56', όταν από φάουλ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, η μπάλα έπεσε στον Αλί Σαμάτα που σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Καλή στιγμή για τους «ασπρόμαυρους» στο 69' με τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ να βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά το διαγώνιο πλασέ του σταμάτησε στην κλειστή του γωνία ο Στάνκοβιτς. Ο Λουτσέσκου έκλεισε νωρίς τις αλλαγές του, με τους «κιτρινόμαυρους» να κλείνουν τους διαδρόμους με συνέπεια και... τύχη.

Η εξαιρετική προσπάθεια του Γιάννη Κωνσταντέλια τον έφερε σε θέση βολής στο 80', αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς. Το οποίο, δοκάρι έσωσε την ΑΕΚ στο 81', στο σουτ του Ντεσπόντοφ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Η πίεση απέφερε εν τέλει αποτέλεσμα σου 89', με τον Κεντζιόρα να ισοφαρίζει με κεφαλιά από το φάουλ Τάισον.

Το 1-1 δεν άλλαξε στις καθυστερήσεις, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό και να κάνουν... χαρούμενο τον Παναθηναϊκό που μαζί με τους Θεσσαλονικείς είναι στην πρώτη θέση και το +2 από την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Άλιγιαρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Κίτρινες: Σαμάτα, Μπράντον - Ρότα, Βίντα, Κάλενς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (76' Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (76' Σβαμπ), Μεϊτέ, Τάισον, Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς (72' Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (76' Μπράντον).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (82' Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Ελίασον (72' Μάνταλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (82' Ζίνι), Τσούμπερ (82' Αραούχο), Λιβάι (74' Πόνσε).

Σχετικές ειδήσεις