ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωταθλήτρια Αφρικής η Ακτή Ελεφαντοστού – Νίκη με ανατροπή στον τελικό!

Πρωταθλήτρια Αφρικής η Ακτή Ελεφαντοστού – Νίκη με ανατροπή στον τελικό!

Η Ακτή Ελεφαντοστού κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που διεξήχθη στην έδρα της, επικρατώντας 2-1 της Νιγηρίας στον μεγάλο τελικό.

Ξέφρενα πανηγύρια στο Αμπιτζάν. Εκεί η Ακτή Ελεφαντοστού στέφθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής, κατακτώντας το Κύπελλο Εθνών της ηπείρου, που διεξήχθη στη χώρα της. Οι Ιβοριανοί επικράτησαν 2-1 στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Νιγηρία. Χρειάστηκε μάλιστα να κάνουν ανατροπή στο σκορ.

Οι Νιγηριανοί με τον άσο του ΠΑΟΚ, Εκόνγκ, προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο ανοίγοντας το σκορ στο 38’. Όμως η Ακτή Ελεφαντοστού δεν είχε πει την τελευταία της λέξη κι επέστρεψε δυναμικά στο δεύτερο μέρος.

Ο Κεσιέ ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 62’, για να έρθει το απόλυτο παιχνίδι της μοίρας στο 81’. Ο Αλέ που νίκησε τον καρκίνο έγινε ήρωας της πατρίδας του, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ. Εκείνο που έδωσε το προβάδισμα στο σκορ και τελικά τη νίκη και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Αφρικής στην Ακτή Ελεφαντοστού!

Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος στην ιστορία των «ελεφάντων», ενώ η Νιγηρία γυρίζει πικραμένη στην πατρίδα της, έχοντας συμμετάσχει στον 8ο τελικό της ιστορίας της.

Πρώτη είναι η Αίγυπτος με 7 τρόπαια, ακολουθεί το Καμερούν με 5, η Γκάνα με 4 και από 3 έχουν πλέον Ακτή Ελεφαντοστού και Νιγηρία.