ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Conference League, Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1: Στους «16» με υπογραφή Ελ Κααμπί!

Europa Conference League Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της Φερεντσβάρος, νίκησε 1-0 και στην Ουγγαρία και με συνολικό σκορ 2-0, προκρίθηκε στους «16».

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί «χτύπησε» ξανά κι οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν το ευρωπαϊκό ταξίδι τους.

Ο Μαροκινός μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που δόθηκε, μετά το χέρι του Μαΐ στο 45ο λεπτό κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, όπως είχε κάνει και στο πρώτο ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο Groupama Stadium και δεν άφησε σε κανένα σημείο τη Φερεντσβάρος να τον απειλήσει, παίρνοντας με σχετική άνεση την πρόκριση.

Οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16»

Στους «16» δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα, συνεπώς ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου, πιθανοί αντίπαλοι του είναι οι άλλες εφτά πρώτες της φάσης των ομίλων. Ο λόγος για τις: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα και Φενέρμπαχτσε.

Να θυμίσουμε ότι η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή (23/2) στις 14:00 στο Σπίτι του Ποδοσφαίρου στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το δεύτερο μια εβδομάδα αργότερα (βλ. 14/3) στην έδρα του αντιπάλου.

Η εξέλιξη του Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο ματς με διάθεση να πρεσάρουν ψηλά και σταδιακά μπόρεσαν να πάρουν την κατοχή από τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και κλείνοντας τους χώρους κράτησε τη Φερέντσβάρος εκτός μεγάλης περιοχής του, ενώ στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου άρχισε να γίνεται δημιουργικός.

Οι πρώτες μεγάλες ευκαιρίες ήρθαν στο δίλεπτο 38’-39’, με τους Φορτούνη και Ποντένσε να μην είναι εύστοχοι από καλή θέση. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν με την… τρίτη και φαρμακερή!

Αυτό έγινε στο 45ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι, με τον Ελ Κααμπί να μετατρέπει σε γκολ την παράβαση του Μαΐ, ο οποίος έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Μετά την ανάπαυλα οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ είχαν πρωταρχικό στόχο το να διαχειριστούν το αποτέλεσμα κι εν συνεχεία να βρουν τρόπο για ένα δεύτερο τέρμα. Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή κι αύξησαν την πίεση τους, αλλά δεν ήταν απειλητικοί.

Στο 84ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα, αλλά ο Ντιμπούζ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Γιόβετιτς.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τους «ερυθρόλευκους» να τελειώνουν τη δουλειά χωρίς να … υποφέρουν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλερμέν Τουρπέν (Γαλλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βάργκα, Αμπού Φανί
ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντίμπους, Γουίνγκο (46΄ Μακρέτσκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67΄ Ραμίρες), Ζακάριασεν (67΄ Ρομντάνε), Αμπού Φανί, Μαϊγκά, Μαρκίνιος (86΄ Κατόνα), Μπ. Βάργκα, Κόντρο (46΄ Πέσιτς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο (90΄ Καρβάλιο), Έσε, Όρτα (74΄ Ιμπόρα), Ποντένσε, Φορτούνης (74΄ Μασούρας), Ελ Κααμπί (79΄ Γιόβετιτς)

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις