ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: «Αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε ίσως οδηγήσει σε αποκλεισμό της Τουρκίας»

Euro 2024: «Αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε ίσως οδηγήσει σε αποκλεισμό της Τουρκίας»
AΠΕ - ΜΠΕ

Τούρκος δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως σε περίπτωση που η Φενέρμπαχτσε αποχωρήσει από τη Super Lig, τότε η UEFA θα αποκλείσει την Τουρκία από το Euro 2024.

Μπάχαλο επικρατεί στην Τουρκία, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Papara Park, ανάμεσα σε οπαδούς της Τραμπζονσπόρ και παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League είναι αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί στα άκρα, σε περίπτωση που τιμωρηθούν οι παίκτες της και δεν τους αναγνωριστεί το γεγονός πως αμύνθηκαν μετά την εισβολή των οπαδών που κουβαλούσαν μαχαίρια και ρόπαλα.

Μάλιστα, ο Τούρκος ρεπόρτερ με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν, Μαχμούντ Ριζάγιεφ δίνει μια νέα διάσταση στην όλη υπόθεση και επικαλούμενος πηγές μέσα από την UEFA, τόνισε πως η Συνομοσπονδία δεν συμφωνεί με την τιμωρία ποδοσφαιριστών της Φενέρμπαχτσε για τα επεισόδια και σκοπεύει να διεξάγει έρευνα για το τουρκικό πρωτάθλημα.

Δεν αποκλείει μάλιστα και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το Euro 2024, εάν αποδειχθεί εμπλοκή της κυβέρνησης στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, ο Μαχμούντ Ριζάγιεφ αναφέρει στο Twitter: «Σε περίπτωση αποχώρησης της Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα θα αρχίσει μεγάλη έρευνα από την UEFA.

Αν μέσα από αυτή αποδείξουν ότι έγινε πολιτική παρέμβαση στην τουρκική ομοσπονδία, θα επιβλήθούν σοβαρές κυρώσεις.

Μία από αυτές θα μπορούσε να ήταν και ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας της χώρας από το Euro 2024. Η τουρκική Super League τελεί υπό αυστηρη παρακολούθηση και τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή».

Να θυμίσουμε πως η Τουρκία θα είναι αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πωρταθήματος στη Γερμανίας, εφόσον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νικήσει την ερχόμενη Τρίτη (26/3) την Γεωργία.

Σχετικές ειδήσεις