ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρινάκης: «Ήταν το όνειρό μας, το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες - Πιστεύουμε και στους άνδρες»

Μαρινάκης: «Ήταν το όνειρό μας, το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες - Πιστεύουμε και στους άνδρες»

Ο Ολυμπιακός Κ19 σήκωσε το τρόπαιο του Youth League και ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τον θρίαμβο των νεαρών άσων της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο σε επίπεδο Νέων.

Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του Youth League στη Νιόν και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χρονικά των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.

Το ματς κρίθηκε μέσα σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο στο β΄ ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-0 με πέναλτι του Μουζακίτη (60΄), σουτ του Παπακανέλλου (61΄) και εκπληκτικό «ψαλίδι» του Μπάκουλα (66΄).

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Θάνος Κουτσογούλας σήκωνε το τρόπαιο στον ελβετικό ουρανό και μαζί του τον Ολυμπιακό και το ελληνικό αναπτυξιακό ποδόσφαιρο στα ουράνια.

Στο πλευρό των νεαρών παικτών βρέθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος σήκωσε κι αυτός το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.

O ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός έπλεγε σε πελάγη ευτυχίας και στις δηλώσεις του στην Cosmote TV αφιέρωσε την επιτυχία σε όλους τους Έλληνες, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για ανάλογη επιτυχία και με την ανδρική ομάδα, η οποία βρίσκεται στα ημιτελικά του Conference League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Το όνειρό μας ήταν ένα ευρωπαϊκό κύπελλο και σήμερα είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική ομάδα σηκώνει το Champions League νέων.

Όλα αυτά τα χρόνια βλέπαμε τι δουλειά γίνεται στις ακαδημίες και όπως είχα πει και στα παιδιά μετά το παιχνίδι με την Ίντερ, τώρα πλέον μπορούμε να πιστέψουμε ότι είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να πάμε μπροστά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Το είδαμε στον ημιτελικό και σήμερα, όπου ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με διαφορά.

Γίνεται δουλειά εδώ και χρόνια σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο στην ακαδημία μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Έχουμε μεγάλα ταλέντα, τα οποία ελπίζουμε τα χρόνια που έρχονται να γράψουν τη δική τους ιστορία. Σας θυμίζω τον Πάνο Ρέτσο, που ήταν η πιο ακριβή πώληση Έλληνα από ελληνική ομάδα στην ιστορία. Αυτό που έχει σημσασία είναι ότι το παιδί προερχόταν από την ακαδημία μας, μεγάλωσε μαζί μας και βλέπουμε ότι διαπρέπει. Αυτό είναι το μεγάλο όφελος, γιατί μιλάμε για τα παιδιά, για τα ελληνόπουλα που έχουν ταλέντο και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε όλο τον κόσμο.

Σίγουρα βλέπουμε 3-4 παιδιά άμεσα στην πρώτη ομάδα. Στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, παιδιά 18-19 ετών δεν είναι πλέον νέοι, αλλά διαπρέπουν στις μεγάλες ομάδες. Η νοοτροπία ότι είναι πολύ νέοι δεν ισχύει. Το έχουμε δει στην Premier League. Φέραμε παιδί 19 ετών από τη Βραζιλία και τώρα διαπρέπει στην Premier League (σ.σ. Μουρίλο). Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Τους το είχα πει "καλά που είστε εσείς και μας δίνετε χαρές". Προχθές στην Κωνσταντινούπολη το είπα στους άνδρες, ότι "ακολουθήσατε τους νέους και αρχίσατε να μας δίνετε κι εσείς χαρές. Αργήσατε λίγο, αλλά γράψατε ιστορία μέσα στην Πόλη". Πιστεύουμε στους άνδρες το ίδιο. Έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι μπορούμε να πάμε μέχρι τέλους.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό που έγινε σήμερα, αυτή η μεγάλη νίκη, αυτό το τρόπαιο είναι πολύ καλό για την Ελλάδα. Το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες».

Σχετικές ειδήσεις