ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0: Τα «χρυσά παιδιά» του Συλαϊδόπουλου κατέκτησαν το Youth League!

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0: Τα «χρυσά παιδιά» του Συλαϊδόπουλου κατέκτησαν το Youth League!

Ο Ολυμπιακός Κ19 έκανε σπουδαία εμφάνιση στη Νιόν, διέλυσε τη Μίλαν με 3-0 και στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης!

Ιστορικές στιγμές για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Η «ερυθρόλευκη» Κ19 επικράτησε με 3-0 της Μίλαν στον τελικό του Youth League και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη Νιόν της Ελβετίας.

Τα «μωρά» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έκαναν μια μεγαλειώδη εμφάνιση και με υπέροχα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο.

Ο τελικός με τη Μίλαν κρίθηκε μέσα λιγότερο από ένα δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-0 με πέναλτι του Μουζακίτη (60΄), σουτ του Παπακανέλλου (61΄) και εκπληκτικό ανάποδο «ψαλίδι» του Μπάκουλα (66΄).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ:

Η εξέλιξη του αγώνα

Απόλυτα κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Ο Ραβέρι σταμάτησε τον Πνευμονίδη στο 3΄, ο Παπακανέλλος σούταρε ελάχιστα άουτ στο 9΄, ενώ στο 38΄ οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου «έκρυψαν τη μπάλα». Απίθανος συνδυασμός Μουζακίτη, Πνευμονίδη, Κουτσογούλα, Μπάκουλα και εκτέλεση του τελευταίου από ιδανική θέση, όμως το σουτ ήταν αδύναμο και εξουδετέρωσε εύκολα ο γκολκίπερ της Μίλαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα ο Σία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά έχασε για εκατοστά την προβολή, ενώ στο 53΄ ο Σίνα πραγματοποίησε απίστευτη απόκρουση σε «οβίδα» του Σκότι έξω από την περιοχή.

Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Σε διεκδίκηση στην περιοχή της Μίλαν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Στάλμαχ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι μετά από παρέμβαση του VAR. Δευτερόλεπτα μετά, στο 60', ο Χρήστος Μουζακίτης εκτέλεσε το εύστοχα πέναλτι και έγραψε το 1-0 με το 6ο γκολ του στη διοργάνωση.

Πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ η Μίλαν, ο Αντώνης Παπακανέλλος «άδειασε» τον Στάλμαχ και από δύσκολη θέση έγραψε το 2-0 στο 61'. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 66', όταν ο αρχηγός Θάνος Κουτσογούλας σέντραρε από δεξιά και ο Μπάκουλας με απίθανο ανάποδο ψαλίδι πέτυχε το τρίτο γκολ και «καθάρισε» οριστικά τη νίκη.

Διαιτητής: Τζον Μπρουκς (Αγγλία)

Κίτρινες: Κ. Κωστούλας, Παπακανέλλος, Μπάκουλας, Σίνα - Μπαρτεσάγκι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Αλαφάκης (72΄ Δάμα), Μουζακίτης, Μπάκουλας (88΄ Τανούλης), Παπακανέλλος (75΄ Λιατσικούρας), Πνευμονίδης (88΄ Γατόπουλος), Μπ. Κωστούλας

ΜΙΛΑΝ (Ινιάτσιο Αμπάτε): Ραβέιρ, Μάνι, Σίμιτς, Ενσιάλα (69΄ Λιμπεράλι), Μπαρτεσάγκι, Στάλμαχ (62΄ Σίμελχακ), Μαλασπίνα, Τζερόλι, Σκότι, Σία (78΄ Σάλα), Καμάρντα (79΄ Μπονόμι)

Σχετικές ειδήσεις