ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Πίστη για τίτλο στη Super League και ευρωπαϊκό τελικό - Το πλάνο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Πίστη για τίτλο στη Super League και ευρωπαϊκό τελικό - Το πλάνο Μεντιλίμπαρ
Eurokinissi

Ολυμπιακός: Μία τεράστια διπλή πρόκληση έχουν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να γράψουν ιστορία με την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League και την απόλυτη ανατροπή με τον τίτλο στη Super League.

Στο ζενίθ βρίσκεται το κλίμα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Ο Ολυμπιακός εμφανίζεται μέσα και στους δύο μεγάλους στόχους της φετινής σεζόν, ήτοι την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Super League και την παρουσία σ’ έναν ευρωπαϊκό τελικό, που αλλάζει επίπεδο τον σύλλογο.

Οι Πειραιώτες έχουν την… ευκαιρία να αφιερωθούν σε κάθε στόχο ξεχωριστά, μια και τα δύο ματς με τους «χωριάτες» θα διεξαχθούν χωρίς… εμβόλιμη «υποχρέωση» στην Ελλάδα, ελέω της διακοπής για το Πάσχα και αμέσως μετά θα γίνουν οι τρεις «τελικοί» με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για τη Super League.

Άπαντες στο «στρατόπεδο» της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού γνωρίζουν πως το έργο τους μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Από την μία, η Άστον Βίλα είναι από τις πρωταγωνίστριες της φετινής σεζόν στην Premier League και εμφανίζεται φαβορί για την έξοδο στο Champions League και από την άλλη, τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι, αρχικά με τους δύο «Δικέφαλους» που είναι οι διεκδικητές του τίτλου και τέλος με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης» της Λεωφόρου.

Ωστόσο, άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα των «ερυθρόλευκων» εμφανίζονται αποφασισμένοι να παλέψουν για να μπορέσουν να κάνουν τις… υπερβάσεις που έχουν μπροστά τους και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις.

Το πλάνο Μεντιλίμπαρ για Άστον Βίλα

Ο άνθρωπος που… ευθύνεται για όλα αυτά είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έχει αναγεννήσει τους «ερυθρόλευκους». Ο Βάσκος τεχνικός κάνει τα σχέδιά του για την πρώτη «μάχη» με την Άστον Βίλα και όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να παρουσιάσει την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Κωνσταντής Τζολάκης, με τον Ροντινέι στα δεξιά και τον Φρανσίσκο Ορτέγκα στο αριστερό άκρο. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Παναγιώτης Ρέτσος και Νταβίντ Κάρμο.

Στη μεσαία γραμμή, οι Σαντιάγκο Έσε και Τσικίνιο θεωρούνται σίγουροι και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να «ενισχυθούν» με την παρουσία του Βιθέντε Ιμπόρα. Στην επίθεση θα είναι οι Κώστας Φορτούνης και Ντάνιελ Ποντένσε, οι οποίοι θα κινούνται από τα πλάγια και θα δίνουν βοήθειες στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί που θα είναι στην κορυφή.

Πάντως, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Στέφαν Γιόβετιτς, ενώ εκτός έχουν τεθεί οι Ανδρέας Ντόι και Γιώργος Μασούρας, μια και ο πρώτος αποβλήθηκε στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε, ενώ ο δεύτερος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Σχετικές ειδήσεις