ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχαρναϊκός – ΑΕΚ 1-2

Αχαρναϊκός – ΑΕΚ 1-2

Τα γκολ των Ντακόλ και Μπρέσεβιτς «λύτρωσαν» την Ένωση που κατάφερε στις καθυστερήσεις του αγώνα να βρεθεί από την... Κόλαση στον Παράδεισο πανηγυρίζοντας μια ανέλπιστη νίκη

Στον... έβδομο ουρανό έστειλε τους οπαδούς της ΑΕΚ ο Μπρέσεβιτς με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις. Ο στράικερ της Ένωσης «χτύπησε» στο φινάλε του ματς με τον Αχαρναϊκό διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ του «Δικεφάλου» που είδε πιο κοντά από ποτέ την πρώτη βαθμολογική απώλεια.

Ένταση, χημικά και... μπάλα

Φαινόμενα δυστυχώς γνωστά και συνηθισμένα για τα ελληνικά γήπεδα επαναλήφθηκαν στη Ριζούπολη. Ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα επικράτησε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και τις δυνάμεις των ΜΑΤ με συμπλοκές, ρίψη αντικειμένων και χρήση χημικών. Όπως είναι φυσικό η ατμόσφαιρα δεν ήταν κατάλληλη για τη διεξαγωγή του ματς και ο ρέφερι αναγκάστηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό να διακόψει την αναμέτρηση. Μετά από περίπου 5 λεπτά το ματς ξανάρχισε για να διακοπεί και πάλι στη συνέχεια. Τελικά με μια συνολικά 10λεπτη καθυστέρηση η προσοχή στράφηκε στον αγωνιστικό χώρο και η ένταση μειωνόταν πέριξ του γηπέδου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Αχαρναϊκός παρόλο που είχε δώσει χώρο στην ΑΕΚ περιμένοντάς την στο μισό γήπεδο κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από ασταθή απόκρουση του Ανέστη σε σουτ του Γέσιτς. Η Ένωση, που είχε εμφανή προβλήματα στα μετόπισθεν με τους τυπικά γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, πίεζε για την ισοφάριση. Ωστόσο, οι Μπαρμπόσα και Πλατέλλας ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, ενώ σε τουλάχιστον μέτρια ημέρα βρίσκονταν και οι Λαμπρόπουλος, Γεωργέας και Κορδέρο.

Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους ο «Δικέφαλος» ενέτεινε την πίεσή του χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με του Κορδέρο και Μάνταλο, αλλά φαινόταν πως έλειπε το «καθαρό» μυαλό από τους παίκτες του Δέλλα, τόσο στην τελική πάσα όσο και στην τελική προσπάθεια. Έτσι, το 1-0 υπέρ της ομάδας του Μενιδίου έμεινε ως την ανάπαυλα καθώς η υπεροχή της ΑΕΚ αποδείχθηκε «φλύαρη».

Χιτσκοκικό φινάλε!

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού αλλά να μην μπορεί να βρει παράλληλα κενούς χώρους απέναντι στην καλά στημένη άμυνα των τυπικά γηπεδούχων. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Δέλλας έκανε τις κινήσεις από τον πάγκο θέλοντας να «φορτώσει» την επιθετική γραμμή της Ένωσης αλλά το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί «συνωστισμός» στα καρέ του Παγούδη, κάτι που έκανε πιο εύκολο το έργο των παικτών του Βαζάκα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχοντας ουσιαστικά... μπλοκαριστεί, προσπαθούσαν με σέντρες να διασπάσουν την άμυνα του Αχαρναϊκού χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, η ομάδα του Μενιδίου διατηρούσε σχετικά εύκολα την εστία της ανέπαφη καθώς όλες οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων κατέληγαν άουτ ή γίνονταν εύκολη «λεία» για τους αμυντικούς του Αχαρναϊκού. Έτσι, χωρίς πολλές «συγκινήσεις» το ματς έφτασε στις καθυστερήσεις όπου οι Ντακόλ και Μπρέσειβτς «λύτρωσαν» στην ΑΕΚ χαρίζοντάς της μια ανέλπιστη, όπως κυλούσε το ματς, νίκη.

Κορυφαίος του αγώνα

Έχοντας διασωθεί από την μετριότητα στην οποία κινήθηκε η ΑΕΚ ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ, ενώ είχε και την πρώτη κεφαλιά στη φάση του 2-1, διεκδικώντας με αξιώσεις τον «άτυπο» τίτλο του MVP

Αχαρναϊκός (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Μωϋσιάδης, Ζώνας, Ταμπάκης (72' Καλογερόπουλος), Γέσιτς, Αθανασίου (52' Καλαμιώτης), Παπατόλιος, Ιωαννίδης (68' Χριστόπουλος), Μανουσάκης, Στουρνάρας, Ιορδανίδης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος (71' Μπρέσεβιτς), Λαμπρόπουλος, Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου (62' Ντακόλ), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (55' Ζόριτς), Μάνταλος, Αραβίδης

Πηγή: onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις