ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Πιθανή η αφαίρεση βαθμών για την Ένωση μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ (photos)

 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Πιθανή η αφαίρεση βαθμών για την Ένωση μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ (photos)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση της Αστυνομίας για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του ντέρμπι, με την Ένωση να κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Επιβαρυντική είναι η έκθεση της Αστυνομίας για την Ένωση για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στην έκθεση αναγράφονται τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στους οπαδούς της Ένωσης και την αστυνομία έξω από το Στάδιο. Μεταξύ άλλων τονίζεται «ομάδα 500 οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών με ρίψεις δύο φωτοβολίδων χειρός, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών». Δεν γίνεται αναφορά για κάποιον τραυματισμό αλλά πλέον όλα είναι θέμα ερμηνείας. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα κληθεί δεδομένα σε απολογία και μένει να δούμε εάν ο αθλητικός δικαστής κάνει σύνδεση των ρίψεων αντικειμένων με βιαιοπραγία κατά φυσικών προσώπων. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΕΚ κινδυνεύει ακόμα και με -3 σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 4β, όπως συνέβη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην έκθεση της αστυνομίας

Στην περίπτωση που τα επεισόδια αφορούν φθορές ξένης ιδιοκτησίας, η ποινή η οποία προβλέπεται είναι πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και 2-4 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Εάν τα επεισόδια που έγιναν δεν συνδεθούν με τίποτα από τα παραπάνω, τότε προβλέπεται με βάση το άρθρο 15, παρ. 4α πρόστιμο 20.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.

Αναφορά υπάρχει και για την επίθεση οπαδών της ΑΕΚ στο μπουθ του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα τονίζεται: «Είκοσι πέντε (25) περίπου οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στην κερκίδα των επισήμων και συγκεκριμένα κάτω από το μπουθ φιλοξενίας των παραγόντων της ομάδας του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά κατ’ αυτών, κινήθηκαν απειλητικά και εν συνεχεία εκσφενδόνισαν πλαστικά μπουκάλια και μία καρέκλα προς το μέρος τους».

Επεισόδιο με τον Γιώργο Σαββίδη μετά τη λήξη

Με το τελευταίο σφύριγμα από τον Δανό διαιτητή, ο ΓιώργοςΣαββίδης και η συνοδεία του επιχείρησαν να αποχωρήσουν από το μπουθ όπου φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ. Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από τους φίλους της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λεκτικές αντιπαραθέσεις. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ και ο Γιώργος Σαββίδης παρέμεινε στο μπουθ για αρκετή ώρα, αποχωρώντας από το σημείο μετά τις 21:50 της Κυριακής.

Καταστροφές και έξω από το ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν είχε νικητή, πλην όμως το τελικό 1-1 δεν ικανοποίησε τους γηπεδούχους. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήρθαν πιο κοντά στο πρωτάθλημα αφού διατήρησαν το αήττητό τους για 19η αγωνιστική στη Super League και έμειναν στο +6 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Μετά τη λήξη του αγώνα επικράτησε αρκετή ένταση στο σημείο όπου ήταν ο Γιώργος Σαββίδης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λίγη ώρα αργότερα, νέα εστία έντασης υπήρξε έξω από τις θύρες 35 και 1, όπου κάθονται πάντα οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ. Στη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν συγκρούσεις οπαδών με δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και χρήση χημικών από την αστυνομία, έτσι ώστε να σταματήσουν οι συρράξεις. Οι εικόνες μετά το τέλος των επεισοδίων, δείχνουν και την έκταση των όσων έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ…

Το ηχηρό μήνυμα στο ΟΑΚΑ για τη Μακεδονία

Μπορεί, πάντως, στα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να έχει αυξηθεί πολύ η αντιπαλότητα και η ένταση, πλην όμως υπάρχουν ζητήματα που δεν σηκώνουν... τέτοιες κόντρες. Όπως τα εθνικά θέματα και ειδικότερα το πολύ λεπτό ζήτημα της Μακεδονίας, κυρίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με την σέντρα του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, οι οπαδοί της ΑΕΚ «ανέβασαν» ένα πανό για το ζήτημα της Μακεδονίας παίρνοντας κι αυτοί ξεκάθαρη θέση για την ελληνικότητά της. Δείτε τη χαρακτηριστική φωτογραφία από το ΟΑΚΑ πατώντας εδώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr