ΣΠΟΡ

Formula 1: Χάμιλτον ο νέος «βασιλιάς», ξεπέρασε τον Σουμάχερ!

Formula 1: Χάμιλτον ο νέος «βασιλιάς», ξεπέρασε τον Σουμάχερ!

Λουίς Χάμιλτον: Ο εκπληκτικός Βρετανός πιλότος κέρδισε και στο Grand Prix της Πορτογαλίας κι έγραψε ιστορία καθώς ξεπέρασε σε νίκες τον κορυφαίο, Μίκαελ Σουμάχερ.

Στην πίστα Πορτιμάο της περιοχής Αλγκάρβε, ο Χάμιλτον έφτασε τις 92 νίκες και πλέον απολαμβάνει τη... μοναξιά της κορυφής, καθώς άφησε στη δεύτερη θέση τον Σουμάχερ, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του με 91!

Ο «Σούμι» είχε πάρει την 91η νίκη του την 1η Οκτωβρίου 2006 και τότε πολύ είπαν ότι σημείωσε ένα αξεπέραστο ρεκόρ! 14 χρόνια αργότερα ο Χάμιλτον τα κατάφερε κι έγινε με τη... βούλα ο νέος «βασιλιάς» της Formula 1.

Μάλιστα, στον 58ο γύρο (οκτώ πριν το τέλος του αγώνα) ενημέρωσε τη Mercedes ότι έπαθε κράμπα στο πόδι, ωστόσο ένα τέτοιο εμπόδιο δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει από το να γράψει ιστορία!

Ο Βρετανός εδραιώνει την πρωτοπορία του, βάζοντας... πλώρη για την κατάκτηση του έβδομου τίτλου του, ο οποίος αν έρθει θα ισοφαρίσει ακόμη ένα ρεκόρ που έχει θέσει ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Χάμιλτον είδε την καρό σημαία σε 25.592 δευτερόλεπτα μπροστά από τον «ομόσταυλό» Βάλτερι Μπότας, ενώ μετά το ρεκόρ του τόνισε ότι: «Τα χρωστάω όλα αυτά σε αυτούς τους τύπους εδώ και πίσω στο εργοστάσιο. Είναι τιμή και προνόμιο να δουλεύω μαζί τους». Ο Μαξ Φερστάπεν, τερμάτισε τρίτος για τη Red Bull.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο αντίπαλος του στη Βιέννη και στο... βάθος Τζόκοβιτς