ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θρίαμβος στη Γαλλία! - Κατέκτησε τον έβδομο τίτλο της καριέρας του (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θρίαμβος στη Γαλλία! - Κατέκτησε τον έβδομο τίτλο της καριέρας του (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε του Κάμερον Νόρι και κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της Λυών.

Την εντυπωσιακή του παρουσία το 2021 συνεχίζει ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πανηγύρισε τον έβδομο τίτλο της καριέρας του, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Βρετανού τενίστα.

Ο Νόρι πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ο 22χρονος τενίστας ήταν άκρως αποτελεσματικός στους καθοριστικούς πόντους και πήρε τη νίκη και τον τίτλο σε 69 λεπτά. Αυτός είναι ο πέμπτος τίτλος του Στέφανου σε ATP 250, ενώ φυσικά μετράει έναν σε ATP Finals κι έναν σε Masters.

Όσον αφορά στο 2021, πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο σε τέσσερις τελικούς, φτάνοντας τις 33 νίκες σε 41 αγώνες! Χωρίς αμφιβολία ένα εντυπωσιακό επίτευγμα. Άλλωστε, βάσει αριθμών είναι ο κορυφαίος τενίστας της τρέχουσας σεζόν.

Στον σημερινό τελικό, ο Τσιτσιπάς στηρίχθηκε για ακόμα μια φορά στο εξαιρετικό παιχνίδι γραμμών, ενώ αντέδρασε υποδειγματικά στην πίεση που του άσκησε ο Νόρι στο backhand. Επίσης, είχε συνέπεια στο σερβί του.

Εν κατακλείδι, πέρα από τον τίτλο έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει του Roland Garros, όπου με τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει φέτος στο χώμα μπορεί να ονειρεύεται ότι θα καταφέρει σπουδαία πράγματα.

«Απίθανη μάχη, ευγνώμων που έπαιξα σε κόσμο»

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον τελικό...

«Ήταν μια απίθανη μάχη. O Νόρι έπαιξε πολύ καλό τένις, κέρδισε πολύ καλούς παίκτες όπως ο Τιμ. Μένει ταπεινός και συνεχίζει να δουλεύει, συγχαρητήρια.

Ερχόμενος δω δεν ήξερα τι να περιμένω. Ξέρω ήταν δύσκολο να έρθει ο κόσμος να μας δει το προηγούμενο διάστημα, έχουμε χάσει αυτή την ατμόσφαιρα και είναι καλό που υπήρχε σήμερα. Είμαι ευγνώμων που έπαιξα κοντά σε κόσμο, το γαλλικό κοινό με υποστηρίζει.

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους χορηγούς, είναι πολύ ωραίο μέρος εδώ, για να ανταγωνιστούμε. Είναι μέσα στο δάσος.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα μου που πιστεύουν στην εξέλιξη και τον γυμναστή μου. Έχω εδώ και καιρό τη βάση μου εδώ στη Γαλλία και ευχαριστώ την ακαδημία Μουράτογλου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κορυφώνονται οι έρευνες - Η αναζήτηση στις φυλακές και τα νέα στοιχεία