ΣΠΟΡ

Formula 1: Ο Χάμιλτον μίλησε για πρώτη φορά για τον Φερστάπεν μετά το Άμπου Ντάμπι

Formula 1
AP Images

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για πρώτη φορά για τον Μαξ Φερστάπεν, μετά τα όσα έγιναν στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Ο τελευταίος αγώνας του 2021 επεφύλασσε το επικότερο φινάλε στην ιστορία της Formula 1, αλλά και πολλή κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο προήλθε.

Ο Χάμιλτον έχασε με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο τον όγδοο τίτλο της καριέρας, με τον Φερστάπεν από την πλευρά του να πανηγυρίζει τον πρώτο του. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes «εξαφανίστηκε» από τα φώτα της δημοσιότητας για αρκετό καιρό και δεν αναφέρθηκε ποτέ στον Ολλανδό της Red Bull. Μέχρι σήμερα…

Στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στο Μπαχρέιν, ο Χάμιλτον υπογράμμισε ότι «όλα είναι φυσιολογικά με τον Μαξ» κι ότι οι δυο τους έχουν πολλά κοινά στοιχεία. «Όταν συναντιόμαστε με τον Μαξ στο πάντοκ όλα είναι φυσιολογικά. Είμαστε δύο διαφορετικοί οδηγοί που έχουν πολλά κοινά, από την άποψη του πόσο πολύ αγαπάμε αυτό που κάνουμε, την οδήγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τις μονομαχίες που είχαν στις πίστες και κυρίως στο Σίλβερστοουν, είπε: «Αν είχα καθίσει να διαβάσω όλα τα σχόλια (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) μετά το Σίλβερστοουν, όλη τη ρατσιστική λεκτική βία, θα κατέβαινα ξαφνικά σε ένα πολύ αρνητικό μέρος» και συνέχισε: «Οπότε δεν επιτρέπω σε αυτό το άστατο μέσο να ορίζει τη ζωή μου. Πρέπει να είσαι προσεκτικός, διότι ο τρόπος που τα μέσα ενημέρωσης φουσκώνουν μια έντονη κατάσταση, αυτός εκτός από όλα τα άλλα δημιουργεί και μια αφήγηση για τους θεατές».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Από την άλλη πλευρά, είμαστε αμείλικτοι. Είναι και εκείνος, είμαι και εγώ. Αυτό πρέπει να είσαι, φαντάζομαι, στον τρόπο που δουλεύεις - αλλά και με λίγη συμπόνια. Είμαστε μαχητές εκεί έξω, δεν υπάρχουν φίλοι στην πίστα, όπως δεν υπάρχουν φίλοι και στους αγώνες σκι, για παράδειγμα. Αυτό είναι κάτι δεδομένο. Ορισμένες φορές κάνουμε τα πράγματα σωστά, και ορισμένες άλλες λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι να παραμένουμε άνθρωποι όταν βγαίνουμε από τα αυτοκίνητο και να διατηρούμε αυτό το σεβασμό».

Διαβάστε επίσης:

Formula 1: Επικό! Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν στον τελευταίο γύρο - Δείτε το φινάλε (vid)

Μαξ Φερστάπεν: Ο... γεννημένος νικητής που έσπασε την αυτοκρατορία του Χάμιλτον και της Mercedes