ΣΠΟΡ

Formula 1: Επικό! Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν στον τελευταίο γύρο - Δείτε το φινάλε (vid)

Formula 1
Twitter: @F1

Formula 1: Σε ένα επικό φινάλε, ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Λιούις Χάμιλτον και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

ΕΠΙΚΟ! Ήταν απλά το κορυφαίο φινάλε στην ιστορία της Formula 1, με τον Ολλανδό πιλότο να θριαμβεύει!

Ο Μαξ Φερστάπεν το έκανε! Εκθρόνισε τον κορυφαίο και πήρε πανάξια τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, έπειτα από μια συγκλονιστική σεζόν. Ήταν μια τρομερή μάχη που μας κράτησε με… κομμένη την ανάσα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τελικά μας χάρισε ένα επικό φινάλε που δεν είχαμε δει ποτέ ξανά.

Τα πάντα κρίθηκαν, μετά το ατύχημα του Λατίφι, στον τελευταίο γύρο, εκεί όπου Χάμιλτον και Φερστάπεν πάλεψαν ρόδα με ρόδα και τελικά τα πιο «φρέσκα» ελαστικά της Red Bull έκαναν τη διαφορά. Ο Ολλανδός πιλότος προσπέρασε τον Βρετανό, ο δεύτερος δεν μπόρεσε να «απαντήσει» κι είδε την κυριαρχία του να λαμβάνει τέλος!

Το ατύχημα του Λατίφι που έφερε τον κορυφαίο φινάλε όλων των εποχών στη Formula 1

Ο Φερστάπεν είχε την pole position, αλλά ο Χάμιλτον τον προσπέρασε στην εκκίνηση, με τους δυο τους να δίνουν μάχη και παραλίγο να έχουν επαφή! Ο Βρετανός πιλότος κρατήθηκε μπροστά κι έδειχνε έτοιμος να κατακτήσει τον τίτλο για πέμπτη σερί χρονιά. Όλα έδειχναν ότι θα ξεπεράσει τον τεράστιο Μίκαελ Σουμάχερ, φτάνοντας τα οκτώ Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Μετά τα pits stops, ο Χάμιλτον μπλέχτηκε με τον Πέρεζ, ενώ ένα virtual safety car επέτρεψε στον Φερστάπεν να μπει στα pits και να αλλάξει την στρατηγική του. Αυτό, όμως, που άλλαξε όλα τα δεδομένα και μας χάρισε το κορυφαίο φινάλε όλων των εποχών ήταν το ατύχημα του Λατίφι. Ο πιλότος της Williams βρέθηκε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να βγει αυτοκίνητο ασφαλείας και το προβάδισμα 12 δευτερολέπτων του Χάμιλτον να «χαθεί».

Ο αγώνας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με safety car, αλλά σίγουρα δεν ήταν κάτι που άξιζε σε μια τέτοια σεζόν. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να δώσουν έναν «καθαρό» (τελευταίο) γύρο στους δύο διεκδικητές και μας χάρισαν ένα «μαγικό» φινάλε! Ο Φερστάπεν είχε «φρέσκα» ελαστικά, προσπέρασε τον Χάμιλτον, ενώ στο τέλος άντεξε την αντεπίθεσή του κι έγινε ο πρώτος Ολλανδός που κατακτά τον τίτλο! Η Mercedes κατέκτησε για όγδοη σερί χρονιά τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Δείτε τον συγκλονιστικό τελευταίο γύρο που έκρινε τον πρωταθλητή στη Formula 1

Το Top-10 στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι: 1) Μαξ Φερστάπεν (Red Bull Honda), 2) Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), 3) Κάρλος Σάινθ (Ferrari), 4) Γιούκι Τσουνόντα (Alpha Tauri Honda) 5) Πιέρ Γκασλί (Alpha Tauri Honda), 6) Βάλτερι Μπότας (Mercedes), 7) Λάντο Νόρις (McLaren Mercedes), 8) Φερνάντο Αλόνσο (Alpine Renault), 9) Εστεμπάν Οκόν (Alpine Renault), 10) Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari).

Η πρώτη πεντάδα στη βαθμολογία των οδηγών: 1) Φερστάπεν 395,5, 2) Χάμιλτον 387,5, 3) Μπότας 226, 4) Πέρεζ 190, 5) Σάινθ 164,5

Η πρώτη τετράδα στους κατασκευαστές: 1) Mercedes 613,5,5, 2) Red Bull Honda 585,5, 3) Ferrari 323,5, 4) McLaren Mercedes 275.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Νεκρός στις φυλακές ο 39χρονος που κατηγορείτο ότι «τσιμέντωσε» τη Μόνικα

Ιωάννα Τούνη: Ποζάρει ως αγρότισσα σε στάνη με πρόβατα (pics)

Πιερία: Αυτή είναι η 55χρονη παιδίατρος που παρασύρθηκε από χείμαρρο