ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Σταθερός στα «πιστεύω» του, δύσκολα θα παίξει στο US Open

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας έχει επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού κι είναι αποφασισμένος να στηρίξει τα «πιστεύω» του, ακόμα κι αν αυτό του στερεί τη δυνατότητα να παίξει σε μεγάλα τουρνουά.

Ο Τζόκοβιτς έχει απουσιάσει από σημαντικά «ραντεβού» του τένις, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο μέλλον.

Μετά την περιπέτειά του στην Αυστραλία και την απουσία του στο Australian Open, ο «Νόλε» αγωνίστηκε κανονικά στο Roland Garros, ενώ κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο Wimbledon.

Το πρώην Νο1 του κόσμου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της πρεμιέρας του στο βρετανικό major τουρνουά, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει τις απόψεις του για να παίξει στο US Open.

Με τα τωρινά δεδομένα, δεν μπορεί να πάει στις ΗΠΑ, καθώς η χώρα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες. Σε ερώτηση που του έγινε, για το αν σκοπεύει να στηρίξει τα «πιστεύω» του, ο Τζόκοβιτς απάντησε με ένα ξεκάθαρο «ναι».

Ο κορυφαίος τενίστας δήλωσε ότι: «Μέχρι σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, δεν μου επιτρέπεται να μπω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα ήθελα να πάω να παίξω εκεί, αλλά προς το παρόν δεν είναι δυνατό. Οπότε όλα αυτά είναι ένα επιπλέον κίνητρο να τα πάω καλά εδώ, στο Wimbledon» και κατέληξε: «Ως εκ τούτου δεν μπορώ να κάνω πολλά γι΄ αυτό. Εξαρτάται από την αμερικανική κυβέρνηση και όχι από εμένα».

Στις ΗΠΑ δεν είναι πλέον αναγκαίο αρνητικό PCR τεστ, αλλά εξακολουθεί να απαιτείται πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού για να μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τη χώρα. Ως εκ τούτου δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, κάτι που ισχύει και για το Masters του Σινσινάτι.

Να θυμίσουμε ότι το US Open είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 29 Αυγούστου με 11 Σεπτεμβρίου, ενώ το Cincinnati Open θα διεξαχθεί 13-21 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις