ΣΠΟΡ

Κανονικά στο Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς - Δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κανονικά στο Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς - Δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού
Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο χορτάρι του Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς
AP IMAGES

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη θα δώσει κανονικά το «παρών» στο τουρνουά του Wimbledon .

Τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Wimbledon θα έχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν θα χρειαστεί να προσκομίσει κάποιο πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Η All England Club, η ομοσπονδία των σπορ της Βρετανίας, ανακοίνωσε πως δεν απαιτείται κάποιο έγγραφο για την συμμετοχή στο Wimbledon και ο «Νόλε» αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Ιανουάριο η Αυστραλία είχε απελάσει τον κορυφαίο τενίστα επειδή δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα εμβολιασμού ή νόσησης, με τον Σέρβο supestar να είναι κάθετος κατά του εμβολιασμού, μια απόφαση καθαρά προσωπική η οποία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.

Ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί κανονικά και στο Ρολάν Γκαρός καθώς οι διοργανωτές του γαλλικού Open έχουν ανακοινώσει πως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να λάβει μέρος κάποιος αθλητής.

Ο 34χρονος Σέρβος έχει κατακτήσει έξι φορές το Wimbledon στην καριέρα του ενώ το φετινό τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος οι αθλητές θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στο Λονδίνο όποτε θέλουν, ένας περιορισμός ο οποίος καταργήθηκε, μιας και πέρσι οι τενίστες διέμεναν όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο και δεν μπορούσαν να βγουν παρά μόνο για προπόνηση και για τους αγώνες τους, λόγω της πανδημίας.