ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με 19 αθλητές η Ελλάδα – Ξεχωρίζει ο Μίλτος Τεντόγλου

Μίλτος Τεντόγλου
Intime

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 19 αθλητές και αθλήτριες στο μεγάλο «ραντεβού» του Όρεγκον, όπου ο Μίλτος Τεντόγλου θα είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης.

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της διοργάνωσης στο Όρεγκον (15-24 Ιουλίου) έγιναν γνωστοί οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 19 αθλητές και αθλήτριες. Η συμμετοχή που ξεχωρίζει είναι, φυσικά, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος θα είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης.

Ο 24χρονος Ολυμπιονίκης ταξίδεψε στις ΗΠΑ, έχοντας την καλύτερη φετινή επίδοση. Ο λόγος για το 8.55μ., το οποίο σημείωσε στις 18 Μαρτίου στο Βελιγράδι και τον έστεψε πρωταθλητή κόσμου στον κλειστό στίβο. Όσον αφορά στον ανοικτό στίβο, το καλύτερο άλμα του είναι το 8.36μ. που σημείωσε στο Αργοστόλι στις 14 Μαΐου.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2017 και χάλκινη στην προηγούμενη διοργάνωση το 2019, Κατερίνα Στεφανίδη με φετινό 4,65 μ. είναι για μία ακόμη χρονιά το φαβορί για την κατάκτηση μιας θέση στο βάθρο των νικητριών στο επί κοντώ. H κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, μπορεί να έχει την έκτη επίδοση, ωστόσο είναι έτοιμη να κινηθεί σε επιδόσεις που θα της δώσουν τη διάκριση.

Με πολύ υψηλές προσδοκίες θα συμμετάσχει στα 35χλμ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που έχει την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες και το σημαντικότερο διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστεί έναν αγώνα αυτού του επιπέδου.

Η Ελίνα Τζένγκο θα είναι πρωτάρα σε διοργάνωση αυτού του επιπέδου, όμως έχει τη φρεσκάδα και τη δυναμική και είναι σε θέση να επαναλάβει επιδόσεις όπως το φετινό της 65,40μ., που είναι η δεύτερη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες και της επιτρέπουν να σκέφτεται με αισιοδοξία την παρουσία της στη διοργάνωση.

Θέση στον τελικό θα διεκδικήσει και η Νικόλ Κυριακοπούλου, το δεύτερο μέλος της ελληνικής ομάδας με μετάλλιο στη διοργάνωση (το 2015 στο Πεκίνο). Με προσδοκίες για συμμετοχή στον τελικό θα πάρει μέρος ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που με 78,15μ. έχει την ένατη επίδοση ανάμεσα στους 32 που θα λαμβάνουν μέρος στο αγώνισμα.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις