ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Πήρε μέρος σε αγώνες σε… κήπο σπιτιού – Το σπουδαίο μήνυμα κατά του καρκίνου

Μίλτος Τεντόγλου
FB / @George Demenegas

Μίλτος Τεντόγλου: Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έχει κατακτήσει κάθε δυνατή κορυφή, αλλά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους ξεχωριστούς αγώνες του Γιώργου Δεμένεγα.

Τα τελευταία εννιά χρόνια, ο παλιός αθλητής του στίβου, Γιώργος Δεμένεγας διοργανώνει τους αγώνες στον κήπο του κτήματος του στον Γέρακα με τη συμμετοχή μελών της «οικογένειας» του κλασικού αθλητισμού.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν μια γιορτή στην πίστη και τη δύναμη του ανθρώπου απέναντι στον καρκίνο. Ο Μίλτος Τεντόγλου, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Μαζί με άλλους δύο σπουδαίους αθλητές, τους τριπλουνίστες, Δημήτρη Τσιάμη και Νίκο Ανδρικόπουλο αποδέχθηκαν την πρόταση του Δεμένεγα κι αγωνίστηκαν μαζί με ερασιτέχνες αθλητές και παιδιά.

Το πρόγραμμα είχε δύο αγωνίσματα, το μήκος άνευ φόρας και το μήκος με… λίγη φόρα, από έναν υποτυπώδη διάδρομο και μια βαλβίδα που θύμιζε άλλες εποχές. Ο Τεντόγλου πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο, κάνοντας μάλιστα και... παγκήπιο ρεκόρ.

Τα αποτελέσματα, όμως, μικρή σημασία έχουν, καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτών των ξεχωριστών αγώνων, οι οποίοι διεξάγονται από καθαρή αγάπη για τον στίβο, στέλνοντας ένα πολύ «δυνατό» μήνυμα κατά του καρκίνου.

Σχετικές ειδήσεις