ΣΠΟΡ

Η εξομολόγηση της Μαρίας Σάκκαρη: «Η δυσκολότερη σεζόν μου, θέλω να επανέλθω στο κορυφαίο επίπεδο»

Η εξομολόγηση της Μαρίας Σάκκαρη: «Η δυσκολότερη σεζόν μου, θέλω να επανέλθω στο κορυφαίο επίπεδο»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε απογοητευτικά τη φετινή σεζόν με τις εμφανίσεις της στο WTA Finals και παραδέχθηκε πως η ίδια δυσκολεύτηκε πολύ, με τις αντιπάλους της να έχουν πάει σε άλλο επίπεδο.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο τη φετινή σεζόν, έχοντας απογοητευτικές εμφανίσεις στο WTA Finals, ωστόσο η ίδια δήλωσε περήφανη που ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Top 10, αν και παραδέχθηκε πως ήταν πολύ δύσκολη και απαιτητική.

Μιλώντας μετά την ήττα της από την Τζέσικα Πεγκούλα, η Ελληνίδα τενίστρια τόνισε αρχικά: «Πραγματικά πιστεύω πως αυτή ήταν η δυσκολότερη σεζόν της καριέρας μου. Δεν θέλω να είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου. Είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να τερματίσω στο Top 10 για τρίτη διαδοχική σεζόν. Αλήθεια δεν ξέρω πώς το κατάφερα. Μετά το US Open ήμουν κάπου στην 20ή θέση του Race. Απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να καταφέρω πράγματα».

Και συνέχισε: «Τώρα χρειάζομαι ένα καλό διάλειμμα, αλλά χρειάζομαι επίσης και μια καλή προετοιμασία, γιατί υπάρχουν κάποιες παίκτριες που έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Πρέπει να κάνω το βήμα παραπάνω, αν θέλω να επιστρέψω στο Top 3. Το καλό είναι πως όλοι στην ομάδα μου είναι μαζί μου σε αυτό. Θα κάνουμε αλλαγές. Θα κάνουμε κάποια βήματα και θα προσπαθήσουμε. Δεν λέω πως θα τα καταφέρουμε απαραίτητα, αλλά θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε στο κορυφαίο επίπεδο».

Η Μαρία Σάκκαρη δικαιολογήθηκε και για την παρουσία της στο WTA Finals: «Όπως έχω ξαναπεί, δεν ήμουν καλά προετοιμασμένη για το WTA Finals. Δε νιώθω εκεί που θα ήθελα να είμαι σωματικά. Όταν δεν κινούμαι καλά, δεν νιώθω αυτή την ένταση και δεν μπορώ να παίξω το καλύτερό μου τένις. Αλλά είμαι περήφανη με τη σεζόν που έκανα και με το κλείσιμό μου σε αυτή. Ήταν τεράστιο που κέρδισα ένα τουρνουά. Ανυπομονώ, σε λίγες εβδομάδες, για την επόμενη σεζόν».