ΣΠΟΡ

Τα συγχαρητήρια του «χρυσού» Μίλτου Τεντόγλου στον Εμμανουήλ Καραλή για το χάλκινο μετάλλιο

Τα συγχαρητήρια του «χρυσού» Μίλτου Τεντόγλου στον Εμμανουήλ Καραλή για το χάλκινο μετάλλιο

Πανηγυρική η υποδοχή στον τρίτο καλύτερο επικοντιστή του κόσμου, Εμμανουήλ Καραλή.

Αποθεωτικό ήταν το κλίμα κατά την άφιξη του Εμμανουήλ Καραλή στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή στίβου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλειστού Στίβου της Γλασκώβης βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκπληξη

Αθλητές και προπονητές είχαν κρυφτεί πίσω από μία αφίσα της διοργάνωσης και εμφανίστηκαν όλοι μαζί ξαφνιάζοντας ευχάριστα τον Έλληνα πρωταθλητή του επί κοντώ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου υποδέχθηκε τον φίλο του και συναθλητή του με μια μεγάλη αγκαλιά, ενώ το ίδιο έκανε και ο προπονητής των εθνικών ομάδων Γιώργος Πομάσκι.

Ο μεγάλος τελικός του Καραλή

Στον τελικό του επί κοντώ, ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη με την πρώτη τα 5,85μ., βελτιώνοντας το εφετινό ρεκόρ του (5,72) και εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο.

Ο 24χρονος μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, τα άφησε για τα 5,65μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερη του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75μ.

Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85μ., που του χάρισε μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας τα για 5,95μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε.

Δείτε τα άλματα του χάλκινου παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Σουηδός, Αρμάντ Ντουπλάντις υπερασπίστηκε στο φινάλε τον τίτλο του, περνώντας τα 5,95μ. και ανεβαίνοντας από την τρίτη στην πρώτη θέση, ρίχνοντας τον Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ στη δεύτερη με 5,90μ. και στην τρίτη με την ίδια επίδοση τον Καραλή. O παγκόσμιος πρωταθλητής ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του στα 6,05μ., μετά από τρεις άκυρες στα 6,24μ..

Ακολουθεί, το βίντεο με την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Εμμανουήλ Καραλή.